Nemzetközi jelentőségű logisztikai beruházás Mándokon

Újabb nagy előrelépés történt a Záhonyi kiemelt gazdaságfejlesztési övezet fejlődésében: Befejeződött az a több, mint 430mFt-os beruházás, amelynek keretében közel 3700m2 raktárkapacitás és iparvágány építése, statikus-dinamikus mérlegelésre alkalmas széles nyomtávú vasúti járműmérleg rendszer illetve rakodógép beszerzése valósult meg 215.233.481Ft uniós támogatással a Gazdaságfejlesztési Operatív Program „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése” című pályázat segítségével.

 

A létesítményeket Pekó László, Mándok polgármestere avatta fel. Köszöntőjében kiemelte, hogy a projektgazda World-Transit Kft. a város egyik legjelentősebb privát foglalkoztatója, és reméli, hogy a beruházás hatására további munkahelyek teremtésére is lehetőség nyilik majd a településen.

clip_image002 clip_image004

Az átadott létesítmények és berendezések az európai unióba érkező, illetve export áruforgalomban jelentkező igények felmérésével kerültek kialakításra. A vasúti mérleg üzembe helyezése azért is rendkívül nagy jelentőségű – hangsúlyozta Szabó István ügyvezető –, mivel a térségben a MÁV Zrt-n kívül más logisztikai vállalkozás nem rendelkezik ezzel a technológiai rendszerrel. Az akár 50 összekapcsolt vagonból álló irányvonatok mérelgelésére alkalmas rendszer a vonatok dinamikus, illetve a vasúti kocsik nagy pontosságú statikus mérésére szolgál. A dinamikus mérlegterminál mozgás közben méri a vonat, illetve a kocsi súlyát, továbbá a vonat sebességét és haladási irányát. A rendszer képes felismerni a vagon típusát, ami a vagon számok leolvasására alkalamas kamerákkal együtt 24 órás követhetőséget biztosít az átrakás során.

A beruházás révén Mándokon mostantól már lehetőség nyilik mind a széles, mind a hagyományos nyomtávú vasúti kocsik mérlegelésére, valamint a nyomtávváltást szolgáló átrakásra és az ezt követő raktározásra is.

clip_image006A tulajdonosi kört képviselő Dr. Szabó Ferenc a beruházás megvalósulása kapcsán elmondta, hogy versenyképességük, illetve a hasonló cégek versenyképességének zálogát is a piaci igények és a lehetőségek gondos mérlegelésében látja. A cég alapfilozófiája, hogy nyereségük közel 95%-át fejlesztésekre fordítják. Ez az oka annak, hogy a World-Tranzit Kft. a gazdasági válság ellenére is nyereségesen tud működni, és a térségben készült gazdasági, logisztikai felmérések és elemzések is azon meghatározó piaci szereplők között említik, amelyek képesek aktív részesei lenni a térség logisztikai potenciáljának versenyelőnnyé kovácsolásában.

- TRANSITGROUP -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes