Nemzetközi hajókikötő nélkül maradhat Szeged

Kivonul a Tiszáról a Mahart Passnave Személyhajózási Kft., s ha nem talál bérlőt, viszi magával Szeged egyetlen sétahajóját és azt a pontont is, amely jelenleg nemzetközi hajókikötőként szolgál – írta a Délmagyarország szerdai számában.

A napilapnak Vámos Marianna, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: a tiszai hajózás veszteséges, ezért a cégvezetés úgy döntött, kivonul a folyóról.

A döntés értelmében a vállalkozás elszállíttatná vagy bérbe adná tiszai eszközeit, köztük Szeged egyetlen sétahajóját, a Csegét és azt a pontont is, amely a Novotel Hotel előtt áll.

A Csege sorsáról a Mahart megkezdte a tárgyalást egy vállalkozóval, aki annak fényében dönt majd, hogy lesz-e hová kikötni a sétahajót. A szegedi Tisza-szakaszon ugyanis a szóban forgó ponton az egyetlen közforgalmú kikötő. Itt horgonyozhatnak le a húsz méternél nagyobb hajók, s ez a nemzetközi hajóállomás. A vízi rendészet és a határrendészet munkatársai is ezt a kikötőt használják.

A lap információi szerint a Mahart havi másfél millió forintért adná bérbe a 35 millió forintot érő pontont.

A szegedi nemzetközi határkikötőn évente 100-400 járművet és 400-1.500 személyt ellenőriznek a határrendészek

 

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes