Nem lesz BKV-sztrájk

Elmarad a csütörtökre és péntekre tervezett kétnapos munkabeszüntetés – a BKV vezetősége megegyezett a sztrájkbizottsággal. Tizenegy pontos megállapodás született, szeptember 30-ig nem lesz sztrájk.

A szakszervezetek engedtek abból a követelésükből, hogy vonják vissza a paraméterkönyv-tervezetet és a szakszervezetek bevonásával készítsenek egy újat. Cserébe a cég vezetősége belement abba, hogy a kollektív szerződést 2009 végéig hosszabbítsák meg – mondta el Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője.
A szakszervezetek és a közlekedési vállalat vezetősége között egy tizenegy pontos megállapodás született. Ebben a cég eláll a tervezett csoportos létszámleépítéstől, a társaság a szakszervezetek bevonásával azonnal megkezdi a működési feltételek felülvizsgálatát, a BKV vállalja a munkakörülmények javítását, és lépéseket tesz a munkavédelmi ellenőrzések során feltárt hiányosságok megszüntetésére.
Szeptember 30-ig „nyugvópontra került a BKV kérdése”, ugyanis eddig adtak haladékot a szakszervezetek a döntéshozóknak, hogy megnyugtatóan kidolgozzák a cég rövid, közép és hosszú távú stratégiáját. Szeptember 30-ig biztosan nem lesz sztrájk, sem csoportos elbocsátás, sem telephelyeladás. A szakszervezetek elérték azt is, hogy a paraméterkönyv 2009-ben történő kidolgozásába őket is bevonják majd – mondta a Nemes Gábor.

A cikk részletei –>

- magyarkozlekedes .hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes