Nem ellenzi a szakszervezet a Volán-holding kialakítását

Nem ellenezné a Volán-cégek holding formává alakítását a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ), amennyiben az hatékonyabb, átláthatóbb üzleti viszonyokat eredményez, és a megye szerkezetű Volán-struktúrát stabilizálja.

Az átalakításról azonban az egyeztetést megkerülhetetlennek nevezi a szakszervezet az MTI-nek eljuttatott közleményében.
A KMSZ egyben jelezte: egyetért a Volánbusz újabb járatkiszervezési pályázatának leállításával. Elfogadhatatlannak és cinikusnak nevezte a Volánbusz magatartását az alvállalkozói pályázatokban. "Ugyanis amíg a szaktárca bejelentette, hogy felülvizsgálják a kiszervezéseket, az alvállalkozói szerződéseket, addig újabb pályázatokat hirdetett meg a cégvezetés" – írják.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium két hete függesztette fel további intézkedésig a Volánbusz Zrt. járat-kiszervezésre meghirdetett közbeszerzési eljárását, mivel azzal hat százalékkal túllépné a társaság a megengedett 30 százalékos alvállalkozói részarányt.

Az MTI-vel a tárca korábban azt közölte: a hatályos közszolgáltatási szerződés 30 százalékban engedi meg az alvállalkozók bevonását, de az előző közlekedési miniszter hozzájárult ahhoz, hogy a Volánbusz ezt hat százalékkal túllépje.

A tárca közlése szerint a kormány új stratégia és működési modell alapján akarja a közösségi közlekedést fejleszteni. "A szaktárca a koncepció elkészültéig nem támogatja a személyszállító gazdasági társaságok szerkezetének, szolgáltatási struktúrájának átrendezését. A későbbiekben is csak a részletes kormányzati elképzelésekkel összhangban álló lépésekhez járul hozzá."

Az autóbuszos személyszállítás közszolgáltatási szerződéseit 2009 decemberében módosították. Ennek alapján 2011 januárjától az alvállalkozók bevonásának jelenlegi, 30 százalékos aránya 49 százalékra nőhetne. A tárca közlése szerint a minisztérium mérlegeli a megváltozott előírás felülvizsgálatának, újratárgyalásának lehetőségét is.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes