Nem elég elvárni a munkatapasztalatot

Napjainkban a frissdiplomások felé egyre nagyobbak a munkaadók elvárásai. Körülnéztünk, hogy milyen tendenciákkal találkozhatunk jelenleg a munkaerőpiacon, mennyire ismerték fel a fiatalok az egyre növekvő elvárások terhét és mennyire segítik a cégek speciális programokkal a fiatalok tapasztalatszerzését.

A HVG Állásbörze 2009 őszi kérdőíves felmérései szerint a felsőoktatásban tanuló diákok nagy része (72,82 százalék) már szerzett munkatapasztalatot a tanulmányok ideje alatt. Ez a korábbi évek eredményeivel összehasonlítva egyértelműen pozitív változás, sőt a már munkába állt diplomások közül is egyre többen ülnek vissza az iskolapadba további ismeretszerzés, ismeret-fejlesztés céljából. Nagy az érdeklődés a nemzetközi információ és tapasztalatszerzés iránt is, a börze válaszadóinak 53,29 százaléka tervezi, hogy az elkövetkező 3 évben munkavégzés vagy továbbtanulás miatt külföldön is szerencsét próbál. Úgy tűnik az Európai Unió munkaerőpiacának már legalább tervezési szinten hatása van a fiatalokra. Valljuk be, ez a tendencia a munkaadók számára is kedvező, hiszen a vállalkozó kedvű diplomások nemzetközi tapasztalatai és nyelvtudása különösen jól alkalmazható szinte minden munkakörben és szakterületen.

A cikk részletei –>

- hrportal.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes