Nem csak a frankhitelesek, hanem a logisztikai cégek is összefognak

urt_10nov[1]

Közös projektek létrehozását, az együttműködésekben rejlő erő és üzleti lehetőségek kiaknázását szolgálja az a különleges üzleti kapcsolatépítő találkozó-sorozat, amelynek hatékonyságáról és eredményeiről Vereb István, a Kapcsolatépítő Üzleti Randi Klub alapítója beszélt.

A világban és itthon egyaránt megfigyelhető pénzügyi és gazdasági problémák, a kedvezőtlen kilátások tovább mélyítik a hazai kkv-kban a jövőtől való félelmet, bizalmatlanságot. A félelem pedig gyakran zárkózottá, passzívvá teszi a vállalkozások vezetőit, amely a cégek fejlődésére, versenyképességére nézve csöppet sem kedvező.

Mit lehet a válság idején tenni?

2008 tavaszán – még a pénzügyi válság kirobbanása előtt – elindult egy olyan találkozó-sorozat, amelynek a célja, hogy erősítse a kkv-k együttműködését, összefogását. Mért? Mert meggyőződésünk, hogy együttműködésekkel sokkal több lehetőség nyílik meg a cégek előtt.

A személyes üzleti kapcsolatokban nagyobb erő van, mint hinnénk

A találkozó-sorozatra olyan logisztikával foglalkozó cégeket is hívnak, és várnak, akik értéknek tartják a partnerségeket, akik komolyan tenni szeretnének azért, hogy egyről a kettőre jussanak, új piacokat találjanak, növelni tudják értékesítési bevételüket.

Ez csak úgy működik, ha képesek időt szánni arra, hogy személyesen megismerjék egymás kompetenciáját, termékét, szolgáltatását, kapcsolatait, információkat szerezzenek a lehetőségekről, és konkrétumokról négyszemközti tárgyalásokat folytassanak.

Ennek a találkozó-sorozatnak köszönhetően, 4 év alatt több mint ezer cég, közel 3200 tárgyalást bonyolított le, amelyekből megközelítőleg 450 millió forint értékű üzlet köttetett.

Az üzleti kapcsolatok sikerének 3 feltétele

Nyitottak legyenek egymás értékeire, keressék a közös pontokat és ne csak eladni akarjanak. A találkozók legjellemzőbb eredményei közé sorolhatók: közös projekteket indítottak el cégek. Termékükkel, szolgáltatásukkal, tudásukkal növelték egymás kínálatát, így versenyképesebbek lettek; összefogással olyan munkákat elnyertek, amelyet egyedül nem tudtak volna vállalni. Ötleteket, szempontokat, konkrét segítséget kaptak terveik megvalósításához, cégük hatékonyabbá tételéhez. A kölcsönös bizalom kialakulása után szívesen ajánlották egymást partnereiknek.

Szakmai szervezetek is támogatják a kezdeményezést

Több szakmai szervezettel is együttműködik a klub azért, hogy segítse a cégek egymásra találását. Ilyen például több megyei kereskedelmi és iparkamara, az IPOSZ, a Magyar Logisztikai Egyesület, a FIVOSZ, a VOSZ-KMRSZ.

„A személyes kapcsolatok építése és ápolása minden korban nagyon erős üzleti potenciált jelentett. A marketing és értékesítési eszközök jó része folyamatosan változik, illetve devalválódik, de az üzleti kapcsolatok fontossága változatlan” – véli Vereb István.

Ha Ön, kedves Olvasó, szeretne komoly üzleti kapcsolatokból minél többet profitálni, akkor vegyen részt az év utolsó, kkv-knak szóló találkozóján, november 18-án, Budapesten: http://www.uzletirandi.hu/talalkozo

forrás: logportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes