NAV: kereskedelmi gázolaj – február 15-én lejár a határidő!

A jövedéki szabályozásban 2011. január 1-jével bevezetett, a kereskedelmi gázolaj felhasználásához kapcsolódó jövedéki adó-visszaigénylést érintően a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének szervezésében a NAV Központi Hivatal Jövedéki Főosztálya közreműködésével országosan – 5 helyszínen – szakmai konzultációkat tartottak.

A szakmai konzultációkon mintegy 250 vállalkozó vett részt. A konzultációk jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a vállalkozók részletesen megismerjék a kereskedelmi gázolaj felhasználásához kapcsolódó nyilvántartásba vételi eljárást és a jövedéki adó-visszaigénylés menetét. A vállalkozók a konzultációk során teljes körű tájékoztatást kaptak gyakorlati kérdéseikre.

Kérelmet nyújthat be a jövedéki adó visszaigénylésére azon személy (például fuvarozó vagy busztársaság), aki közúti árufuvarozásra szolgáló, legalább 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművel, nyerges vontatóval közúti árufuvarozást, vagy autóbusszal személyszállítást végez és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvántartásba vette. A regisztrációhoz szükséges nyomtatvány, kitöltési útmutató valamint a benyújtásra vonatkozó tájékoztató letölthető a NAV honlapjáról: (http://nav.gov.hu).

A szakmai konzultációkon elhangzottaknak is köszönhetően – a témakör ismertetésének eredményeként – a vállalkozók ez idáig a vámhatósághoz a kereskedelemi gázolaj jövedéki adójának visszaigényelhetőségével összefüggő nyilvántartásba vételhez 415 kérelmet nyújtottak be. A nyilvántartásba vétellel összefüggésben hangsúlyozandó, hogy azon vállalkozóknak, akik már 2011. április 20-val szeretnének jövedéki adót visszaigényelni, 2011. február 15-ig (tehát a jövő hét keddel bezárólag) kérelmezniük kell a nyilvántartásba vételt.

Suller György Attila őrnagy
vám- és jövedéki szóvivő
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály
(06-30/9-644-827)

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes