Naperőmű épülhet a Tiszalöki Ipari Parkban

Yun Ping kínai befektető látogatott Tiszalökre június 14-én azzal a céllal, hogy együttműködési szándéknyilatkozatot írjon alá a tiszalöki önkormányzattal és a Városfejlesztési és Ipari Park Kft.-vel.

A megbeszélésen jelen volt Gömze Sándor polgármester, Fedor László alpolgármester az önkormányzat, Vindinger Csaba ügyvezető és Mata Elek az Ipari Park Kft. képviseletében. Idén márciusban nyerte el az ipari parki címet a tiszalöki ipari terület, amelynek egy közel 2 hektáros részén naperőműparkot szeretnének létrehozni. Ebben lenne partner Zhu Yun Ping, aki már 20 éve él Magyarországon és többek között egy sikeres kínai étterem tulajdonosa, emellett a megújuló energiaforrások hasznosításának lelkes híve. A magyar kormány is elkötelezett híve az energiatermelés területén a megújuló források fejlesztésének, s célja az import arányának csökkentése. Mindezzel összhangban áll a Tiszalökön a közeljövőben megvalósítandó beruházás, amelyet mind a három fél nagyon komolyan gondol. Ha sikerül megvalósítani a beruházást, az mintaként szolgálhat más települések számára is, valamint további befektetéseket vonhat maga után. Igaz, addig sok feladat áll még a város, az Ipari Park Kft. és Zhu Yun Ping előtt, de az első lépések már megtörténtek.

Forrás: Raktáram

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes