MÁV Vasjármű – Javuló helyzet

A sok rossz után igazán jó hír is érkezett a MÁV Vasjármű Kft. háza tájáról. Nettó 412 millió forintos ajánlatával a vasi cég nyerte el a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) személyszállító- és teherkocsijainak osztott fővizsgájára, valamint a fényezési munkákra kiírt közbeszerzési pályázatot – számol be a Vasnépe.hu.

Alapvetően keretösszegről van szó, s majd csak az elkövetkezendő hónapokban derül ki, hogy a 412 millió forintos opcióból valójában mennyi realizálódik, kommentálta a hírt Szij Péter, a szombathelyi és celldömölki egységgel is rendelkező MÁV Vasjármű Kft. ügyvezető igazgatója, hozzátéve: a GYSEV megrendelése nagyon jókor és nagyon jól is jött a nehéz hónapokat maga mögött tudó cég számára. A vállalkozás amúgy is hektikusan mozgó megrendelői piacának alakulását negatívan befolyásolta egyrészt, hogy a válság miatt a vasúti kocsikkal kapcsolatos gyártási, felújítási és szervizelési megbízások is visszaestek, másrészt, hogy a privatizáció során a MÁV Cargo Zrt. apportba kapta a miskolci járműjavítót, a MÁV-Gépészet Zrt. pedig két járműjavító visszaszervezésével a honi vasúttársaság összes vontatójárműjének és személykocsijának a szervizelésére részben alkalmassá vált.

Az említett cégek korábban konkurensei voltak a MÁV Vasjármű Kft.-nek, az új felállás szerint viszont nem kell versenyezniük a munkákért, azokat közvetlenül megkapják anyacégüktől, s csak a kapacitásukat meghaladó munkát adják tovább. Ilyesmire az elmúlt, recessziós időszakban csak elvétve akadt példa, s a válság nyomán a szombathelyi cég külföldi piacai is beszűkültek. A műszaki, technológiai feltételek javítása mellett a MÁV Vasjármű Kft. menedzsmentje Szij Péter szavaival élve azért is minden követ megmozgatott, hogy olyan együttműködéseket alakítson ki, amelyek alapján a cégnek lehetősége nyílik az adódó munkák elnyerésére.

E területen jelentős eredménynek számít a Rail Cargo Hungaria flottamendzsmentjét ellátó az osztrák ÖBB TS GmbH tulajdonába került MÁV Tiszavas Kft-vel (szeptember elsejétől TS Hungaria Kft.-vel) kötött alvállalkozói megállapodás, illetve a MÁV Gépészet Zrt.-vel a BZ ikerkocsik (a honi vasúttársaság által) tervezett gyártási projektjére szóló együttműködési kontraktus.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes