MÁV: eredmény a kollektív munkaügyi vitában

A MÁV Csoportnál képviselettel rendelkező öt reprezentatív szakszervezet közül négy aláírta azt a foglalkoztatáspolitikai keret-megállapodást, amelynek szellemében egyidejűleg megszülettek a konkrét foglalkoztatás-politikai megállapodások a MÁV Zrt.-vel, illetve fontosabb leányvállalataival: a MÁV-START Zrt.-vel, a MÁV-TRAKCIÓ Zrt.-vel és a MÁV-GÉPÉSZET Zrt.-vel. A VDSzSz Szolidaritás – a többi reprezentatív szakszervezettel ellentétben – mereven elzárkózott a megállapodás aláírásától, s – szokásához híven – sztrájkot helyezett kilátásába.

Amint emlékezetes a kollektív munkaügyi vitát a reprezentatív szakszervezetek – a Vasutasok Szakszervezete, a VDSzSz Szolidaritás, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, valamint a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete – a helyközi közösségi közlekedés átalakítása, a vasúti munkahelyek megszűnésének megelőzése, valamint a vasúti dolgozók és családtagjaik menetkedvezményének jogi szabályozása tárgyában kezdeményezték.

A tárgyalások október 1-jén kezdődtek, a vasutasok utazásait szolgáló menetkedvezményekről október 9-én született megállapodás.

A cikk részletei ->

- magyarkozlekedes.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes