Móra Ferenc lehet az új Tisza-híd névadója

Több mint tízezren szavaztak az M43-as autópálya új Tisza-hídjának elnevezésére. A pénteken lezárult kampányban a legtöbben Móra Ferenc nevére voksoltak. A Földrajzinév-bizottság leghamarabb júniusban döntheti el, hogy a híd a híres író, újságíró nevét viseli-e majd.

Móra Ferencről neveznék el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. és a szegedi önkormányzat kampányán szavazók az M43-as autópálya Tisza-hídját. Az akció péntek déli lezárásáig több mint tízezren adták le szavazatukat. A voksolók többsége az író nevét adná az új sztrádahídnak.

A NIF közleménye szerint az M43 autópálya nyomvonalán épülő új Tisza-híd névadási kampánya 2010. március 12-én indult. A 2010. április 16-ig beérkezett, közel 1 500 különböző névjavaslat közül egy szakmai zsűri választott ki öt nevet: a Gyevi híd, a Móra Ferenc híd, a Napfény híd, a Radnóti Miklós híd és a Szent-Györgyi Albert híd elnevezésekre a 2010. május 14-ig lehetett szavazni.

Az elmúlt négy hét során több mint tízezren kattintottak valamely névre a két szavazóoldalon. A győztes fölénye óriási: a Móra Ferenc elnevezés kapta a szavazatok 51 százalékát, míg a második és harmadik helyen szoros küzdelem után a Napfény híd és a Szent-Györgyi Albert híd elnevezés végzett, 19 és 18 százalékkal. Az összesített szavazatszámok alapján a Gyevi híd és a Radnóti Miklós híd elnevezés kapta a legkevesebb voksot.

A NIF a kampány teljes dokumentációját továbbítja a Földrajzinév-bizottságnak, amely júniusban ülésezik. Döntésükön múlik, hogy az új híd a Móra Ferenc nevével kerül-e fel a térképekre.

Forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes