Már hétfőtől jár ismét mindkét villamos Miskolcon

Még a tervezettnél is korábban, már december 13-án, azaz jövő hét hétfőn helyreáll a villamosközlekedés Miskolcon. A munkák nem értek véget, csak a télies időjárás miatt szünetelnek, tavasszal folytatódik a pálya felújítása Diósgyőrben – tájékoztatta portálunkat a Miskolc városi Közlekedési Zrt.

zoldnyildiosgyor.jpg

A felújítási munkálatok a Kilián városrész és Zenta utca között véget értek, apróbb munkák – például az aszfaltozás maradt csak hátra, ezeket a téliesre fordult időjárás miatt azonban csak tavasszal tudják majd elvégezni – mondta el érdeklődésünkre Braun Csaba, a cég marketing csoportvezetője. Hozzátette: a pálya szerkezetkész, a közlekedésre alkalmas, a próbajáratok már a napokban bejárhatják a szakaszt, így várhatóan nem lesz semmi akadálya annak, hogy jövő hétfőn rendben megindulhasson a villamosforgalom.

– A két villamos ismét a teljes szakaszon jár majd, vagyis a 1-es villamosok a Tiszai pályaudvar és Diósgyőr között, a 2-es villamosok pedig a Tiszai pályaudvar és a Vasgyár között fognak közlekedni, mondta Braun Csaba. A menetrendek december 11-től vehetők át az MVK Zrt. jegy- és bérletpénztáraiban, ami ezzel kapcsolatban biztos, hogy a korábbi éveknek megfelelően a két ünnep között mindennap munkaszüneti napnak megfelelően közlekednek majd.

Diósgyőrben a korábban forgalomkorlátozás a munkába vont területen egyébként már mától ismét két sávon lehet majd közlekedni Diósgyőr irányába. Korábban már hírt adtunk róla, hogy a most felújított szakaszon csak a síneket cserélték ki, ezért a megállóhelyek még megmaradtak a régi arculatban. A munkálatok tavasszal folytatódnak, a megállók a felsővezetékek, csak ekkor, a pálya többi részével együtt készülnek majd el.

Szintén beszámoltunk korábban arról, hogy a belvárosi szakaszon még ideiglenes állapotokat tükröznek az új megállóhelyek. A Selyemréten már megkezdték a fedett villamosmegálló kialakítását a fürdő oldalán, és a napokban végzik majd a MÁV Rendelőintézet oldalán lévő peron véglegesítését. A többi megállót – korábbi hírek szerint – a jövő évben folyamatosan fejezik majd be, addig biztosan maradnak az olvasóink által sokat kritizált narancssárga védőhálók.
A villamosmegállók ügyére és a Zöld Nyíl aktualitásaira a következő napokban még visszatérünk.

Tajthy Á.

forrás: minap.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes