Már hivatalos: egykori Malév-elnök lesz a MÁV új vezére

Szarvas Ferencet nevezi ki a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának Dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. vezérigazgatója augusztus elsején foglalja el új pozícióját. Andrási Miklós, a vasúttársaság jelenlegi vezetője július 31-ig a helyén marad, utána közös megegyezéssel távozik a cég éléről, tudatta az mfor.hu-val közleményben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A közgazdasági és jogi végzettségű Szarvas Ferenc 2000 óta vezeti az Államadósság Kezelő Központot, korábban pedig a Malév elnöke, valamint több magyarországi bank vezetője és az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese is volt.

"Tapasztalatai alkalmassá teszik arra, hogy az új közösségi közlekedéspolitikai koncepció részeként a MÁV szerkezeti átalakításával kapcsolatos szakmai-társadalmi vita lefolytatását, majd az új stratégia végrehajtását irányítsa" – indokolta kinevezését a minisztérium.
Szarvastól a nemzeti fejlesztési miniszter az utasok jobb kiszolgálását, a vasúttársaság működésének ésszerűsítését, hatékonyabbá tételét, a vasút és a vasutasok társadalmi megbecsültségének helyreállítását várja. 

A stratégiai nagyvállalatok közé tartozó vasúttársaságnál megmarad, de változó személyi összetételben működik tovább az Igazgatóság. A MÁV Zrt. igazgatóságát és felügyelő bizottságát július 31-i hatállyal visszahívja, e vezető testületek új tagjait augusztusig nevezi ki a miniszter.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes