Már elkezdése előtt csúszik az M31-es építése

Augusztus 15-én kellett volna lezárulnia az M0-st az M3-assal Gödöllőnél összekötő M31-es megépítésére kiírt közbeszerzési eljárásnak, és már a szerződést is meg kellett volna kötni a nyertessel, ám még se eredmény, se szerződés.

A beruházásnak, a pénzügyi elszámolással együtt, 2010 végére be kell fejeződnie, különben ugrik 70 milliárd forint.
Május közepén jelent meg az M31-es gyorsforgalmi út megépítésére kiírt tender a Közbeszerzési Értesítőben. Az állami sztrádaberuházó, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. által közzétett felhívás szerint augusztus 15-én kellett volna eredményt hirdetni, míg a szerződéskötést augusztus 25-re ígérték. Hiába gondoltuk azonban azt, hogy a nyár végén akár már kezdődhet is a gödöllői autópálya építése.
Ugyanis hiába múlt el az eredetileg tervezett határidő, NIF a mai napig sem tette közzé a pályázat végeredményét. Piaci körökből annyit tudni, hogy az eredményhirdetés új időpontja talán szeptember 12-e, azonban ez az információ – mivel a NIF ezt nem kommentálta – korántsem biztos. Ha valóban így van, akkor várhatóan e hónap végén, vagy a következő elején lesz szerződés, feltéve, hogy a tender végeredményét senki nem támadja meg. A tervezetthez képest tehát legalább egy hónappal később kezdődhet a munka, pedig a határidő szoros.

A cikk részletei ->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes