Mozgásban a vasút

Gyanúsított milliós fizetéssel. – Közeleg a Virágkarnevál. – Hat kilométer híján. – Lángolt a mozdony. – Balhé az állomáson. Hírek a hétkezdéshez.

00

Budapest | Magyarország — Nem szüntette meg, de még csak fel sem függesztette a MÁV Informatikai Zrt. vezérigazgatójának munkaviszonyát a vasúttársaság, annak ellenére, hogy Hosszú Sándort jelenetős vagyoni hátrányt okozó bűntett elkövetésével gyanúsítja a rendőrség – olvasható a Magyar Nemzetben. Bár a nyomozóhatóság döntése szerint a vezérigazgató döntései mintegy negyven millió forintos kárt okoztak cégnek, Hosszú Sándor továbbra is 1,4 milliós fizetést kap havonta a vasúttársaságtól.

Debrecen | Magyarország — Kedvezményesen juthatunk el vasúton az augusztus 20-i debreceni Virágkarneválra. A rendezvényekre utazóknak a MÁV ötven százalékos, alkalmi menettérti kedvezményt biztosít. A Miskolc Tiszai pályaudvarról Nyíregyházán keresztül érkezőknek ugyanakkor 140 kilométer helyett csak 100 kilométerre kell megfizetni a menetdíjat. A kényelmesebb eljutás érdekében pedig Szegedről illetve Szombathelyről különvonatok indulnak a virágkarneválra, erről bővebben a www.mav-start.hu honlapon lehet tájékozódni.

Drégelypalánk | Magyarország — Egy most elkészült tanulmány szerint mintegy tíz milliárd forintból lehetne az Ipoly völgyét átszelő nemzetközi vasútvonalat megépíteni. A 2014-től igénybe vehető uniós forrás segítségével így Drégelypalánk és az Ipolyság között hat kilométernyi vasútvonal épülhetne újra. Ezzel a hat kilométeres szakasszal újra nemzetközivé válhatna a vasútvonal.

Ohat-Pusztakócs | Magyarország — Műszaki hiba miatt kigyulladt egy dízelmozdony motortere vasárnap reggel. A mozdony gépmenet során kapott lángra a Hajdú–Bihar megyei település vasútállomásán. A kocsik nélkül közlekedő vonat balesete miatt személyi sérülés nem történt, és a vasúti forgalomban sem volt jelentősebb fennakadás. A tüzet az Egyekről és Tiszafüredről érkező tűzoltók mintegy húsz perc alatt oltották el.

Siófok | Magyarország — Két szurkolót állítottak elő a siófok vasútállomásról a Siófok–Videoton focimeccset követően. Egyelőre nem tudni, pontosan mi történt, ám annyi bizonyos, hogy a szurkolók felszállása közben balhé tört ki. A Független Hírügynökség információi szerint az egyenruhások könnygázt is használtak az állomáson. Az újabb rendbontás elkerülése érdekében több rendőr felszállt a Székesfehérvár felé tartó vonatra, és elkísérte a szurkolókat a megyeszékhelyig, ahol újabb rohamrendőrök csapata várt a drukkerekre.

 

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes