Mogyoród felkészült a Magyar Nagydíj miatti rohamra

 

P7044085Egyebek mellett a Hungaroringre kitelepülő árusok szakszerű eligazításával, a megnövekedett szemétmennyiség elszállításának megszervezésével, a helyi közlekedés ésszerűsítésével, illetve elsősegély hely felállításával készül Mogyoród önkormányzata a hétvégi Magyar Nagydíjra – közölte az igazgatási iroda vezetője

A szervezőbizottsági tagként is dolgozó Szilágyi Mária elmondta: noha a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezője nem Mogyoród, hanem a Hungaroring, a 6200 lakosú Pest megyei település minden tőle telhetőt megtesz, hogy a világ számos pontjáról a hétvégi futamokra érkező körülbelül 100 ezer vendég a legjobb "színben" lássa a falut, s hírét vigye Mogyoródnak. E cél érdekében tiszta, rendezett utcakép, a hétköznapokon megszokottnál lényegesen több szemetes edény, a forgalmasabb csomópontokon jó néhány mobil WC, a falu közepén pedig elsősegély hely fogadja a sportrajongókat.

Az irodavezető hozzátette: eddig körülbelül 70 vállalkozó kért kitelepülési engedélyt, de tapasztalatai szerint pénteken megugrik majd a jelentkezők száma – várhatóan 100-an árulják majd portékájukat a versenypálya mellett. A csak 10 százalékban helyi vállalkozók legalább fele "vendéglátós", de kempingeztetők, parkoltatók, illetve ruha- és ajándékárusok is jelezték részvételüket.

A korábban gyakori büntetések megelőzése érdekében a mogyoródi önkormányzat az ellenőrzéseket folytató 8- 10 szakhatóság legfőbb elvárásait tartalmazó úgynevezett egységcsomagot állított össze a kitelepülő árusok számára – hangsúlyozta Szilágyi Mária, aki szerint Mogyoródnak alig származik plusz bevétele. Mivel a távolabbról érkező vendégek zöme Budapesten száll meg, elvétve fizetnek a helyieknek idegenforgalmi adót, s az árusok adóforintjai sem a mogyoródi kasszát gyarapítják.
A irodavezető beszélt arról is, hogy nem számítanak prostituáltak "látványos"megjelenésére – érdekképviseletük vezetője sem tavaly, sem az idén nem kezdeményezett egyeztetést az önkormányzattal -, ettől függetlenül néhány örömlány biztosan ott lesz a Hungaroringen, noha bájaik árulása tiltott tevékenységnek számít – közölte Szilágyi Mária.

A Forma-1 Magyar Nagydíj idejére a versenyek helyszínére vezető utak mentén idén is forgalmi változtatásokat léptet életbe az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK). Emiatt a szokásosnál hosszabb menetidőre lehet majd számítani Budapest és Gödöllő között szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, a boxlátogatás idején. Változás az elmúlt évekhez képest, hogy hétfőn átadták az M31-es autópálya-szakaszt, így ezen is megközelíthető a Hungaroring. A több hullámban oda- és vissza közlekedők miatt az M3-as autópályán és az M0-ás körgyűrűn zsúfoltságra kell készülnie az arra autózóknak. A rendőrök a forgalom irányításával, a mogyoródiak a települési utak egy részének egyirányúsításával járulnak hozzá a rendezvény zavartalan lebonyolításához.

Forrás: inforadio.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes