Mobillal parkolhatnak Debrecenben a mélygarázsokban

Magyarországon elsőként hétfőtől Debrecen három mélygarázsában mobiltelefonos fizetéssel is lehet parkolni, a parkolóházakat üzemeltető DKV Zrt. a kényelmi szolgáltatástól forgalma növekedését is várja.

Kósa Lajos (Fidesz), a város polgármestere az egyik mélygarázsban tartott hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő DKV Zrt. három parkolóházában lehet hétfőtől, előzetes regisztrációt követően sms-ben fizetni a parkolásért. A polgármester hozzátette: a felszíni parkolásban korábban bevezetett szolgáltatásból a cég parkolási bevételeinek mintegy 10-12 százaléka származik. Felhívta a figyelmet arra a körülményre is, hogy a kezdetben viszonylag népszerűtlen mélygarázsok ma már nagy kihasználtsággal működnek, a mostani fejlesztés pedig még kényelmesebbé teszi a szolgáltatást.

Kósa Lajos reményét fejezte ki, hogy a rendszerbe a mostani három mélygarázson kívül be tudják majd vonni a mások által üzemeltetett parkolóházakat is, például a bevásárlóközpontokat. Ralovich Gábor, a rendszert kiépítő EME Zrt. vezérigazgatója ismertette: a parkoláshoz előzetes, internetes regisztráció szükséges, ahol egy számlát nyit a felhasználó. Itt a mobiltelefonokhoz hasonlóan kell feltölteni az egyenleget. A mobiltelefonszám és az autó rendszámának egymáshoz rendelése után a parkolóba való behajtáskor a rendszer automatikusan felismeri a rendszámot. Ezt követően a kapunál kiadott bilétán található regisztrációs számot kell sms-ben elküldeni és az autós számlájáról a rendszer levonja a parkolási díjat – mutatta be.

A vezérigazgató hozzátette: az ország bármely pontjáról regisztrált autósok tudják majd használni az sms-es fizetést a debreceni mélygarázsokban. Nagy Attila, a DKV Zrt. igazgatója a mintegy 5 milliós beruházástól a forgalom növekedését, illetve a mélygarázsok még jobb kihasználtságát várja.

MTI/Menedzsment Fórum

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes