MKTLSZ rendezvénysorozat

Megkezdődött a Magyar Közgazdasági Társaság Logisztikai Szakosztályának őszi rendezvénysorozata. Az Általános Vállalkozási Főiskolával 2 010. október 8.-án közösen megtartott rendezvényen mintegy 50-60 fő vett részt. A rendezvény témája: „A logisztikai gondolkodásmód hogyan tehetné jobbá és hatékonyabbá a környezetünket?” (alcím: A logisztikai szemléletmód hiánya milyen pazarlásokat, károkat okozhat a környezetünkben?) volt.

A programot Dr. Papp Ferenc főiskolai tanár nyitotta meg, majd Szabó Zoltán, a szakosztály elnöke mutatta be a Magyar Közgazdasági Társaságot, illetve annak Logisztikai Szakosztályát.

Első előadóként Vándorffy István tanúsított logisztikai szakértő a logisztika és a környezet kölcsönhatásával foglalkozott. Három területet emelt ki (a raktározás, a szállítás és az inverz logisztika), vizsgálva ezek összefüggéseit a környezettel.

Ezután Lukács András a Levegő Munkacsoport elnöke tartott előadást „Miért támogatják a civil szervezetek a környezetbarát logisztikát?” címmel. Előadásában számszerű adatokkal hasonlította össze a közúti és vasúti szállítás költségeit, externális hatásait stb., valamint a versenyképesség és a szállításigényesség összefüggéseit.

Dr. Bóna Krisztián a BME Közlekedésmérnöki Kar egyetemi adjunktusa a városellátás komplex logisztikai problémáival foglalkozott. Vázolta a city logisztika, a városközponti áruellátás fogalmát, a meglévő nehézségek okait, majd külföldi példákkal alátámasztva vizsgálta a továbblépés lehetőségeit.

Dr. Berényi János a Közlekedéstudományi Intézet Kft. tudományos tanácsadója a közösségi közlekedés fejlődésének elemzésével és szervezésével foglalkozott. Áttekintette a jelenlegi problémákat és felvázolta a lehetséges „ellenszereket”.

Végül Dr. Pónusz Mónika Általános Vállalkozási Főiskola főiskolai docense a környezetvédelem és az inverz logisztika dinamikus kapcsolatrendszerével foglalkozott egy borászati példán keresztül.

Fentiek is alátámasztják, hogy az előadások több oldalról, különféle témaköröket felvázolva mutatták be, hogy a logisztikai szemléletmód lehetővé teszi a környezetünkben jelentkező károk, pazarlások csökkentését, a városi közlekedés, a közösségi közlekedés, a raktározás vagy az inverz logisztika magasabb színvonalú, hatékonyabb szervezését.

A rendezvénysorozat következő állomása Gödöllőn lesz, a Szent István Egyetemen 2010. október 27-én, amelyre minden érdeklődőt szívesen várunk díjmentes részvétellel.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes