Milyen területekre fókuszál a II. Széchenyi-terv?

Január 15-én, a Széchenyi-terv indításának tizedik évfordulóján startol a II. Széchenyi-terv, amelynek keretében tömegesen jelennek majd meg a pályázatok – közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Bár a Világgazdaságnak nem nyilatkozott a részletekről a szaktárca, annyi azért tudható, melyek lesznek a terv prioritásai. Az egészségipar – a gyógyszeripartól az orvosiműszer-gyártáson, a gyógyturizmuson keresztül a négy nagy orvosi egyetem fejlesztéséig -, a zöldenergia, az energiahatékony lakásfelújítás és a lakásépítés ide tartozik majd a lap szerint.

A program második része is a kis- és középvállalatok támogatását tűzi ki célul, s pályázatok útján uniós és hazai forrásokat használnak majd finanszírozására.
A Világgazdaság részletesen foglalkozik az I.Széchenyi- terv körüli problémákkal.

Az alprogramok (I. Széchenyi-terv)

- Vállalkozáserősítési program: 4 000 pályázó, 47,7 milliárd forint támogatás.
- Turizmusfejlesztési program: 1600 pályázó, 30 milliárd forint támogatás, egy pályázó közel 20 milliós támogatást kapott.
- Lakásprogram: főleg önkormányzatok vettek benne részt, 30 milliárd forint támogatást kapott.
- Regionális gazdaságfejlesztési program: 3-4 milliárd forint támogatás.
- Energiatakarékossági program: 4450 pályázat, 3,7 milliárd forint, egy pályázó átlag 800 ezer forint támogatásban részesült.
- Aktív foglalkoztatási célok: 3-4 milliárd forint támogatást kapott.
- Gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése: az e célra elkülönített költségvetési társfinanszírozási összeg 2000-re 120,9 milliárdot tett ki, 2001-re pedig 132,1 milliárdot.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes