Milliárdos tranzakció a csomagszállítási piacon

Az idei év egyik legnagyobb volumenű cégakvizícióját hajtotta végre a hazai kiscsomag-szállítási piac meghatározó szereplője, a DPD Hungária Kft. A vállalat szakmai befektetőként vásárolta meg a 100 százalékos magyar tulajdonban lévő GTR Logistics Kft-t. Az ügylettől a csomagszám, és ezzel párhuzamosan a piaci részesedés jelentős növekedését várja a menedzsment. Az eladó a Central Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., amely sikeres átszervezés után értékesítette a másfél évtizedes vállalkozást.

clip_image002A hazai CEP (futár – expressz – csomag) piac két meghatározó szereplője mostantól kapacitásait és szakmai tapasztalatát egyesítve látja el tevékenységeit. „Európa második számú csomagszállító cége tovább erősíti pozícióját Magyarországon, ezt az új, kiemelkedő befektetés mutatja, mivel csoportunk felismerte a magyarországi piacban rejlő potenciált és hisz az ágazat további fejlődésében. A DPD a nemzetközi szintű növekedés és innovatív szolgáltatásai révén jelentősen megváltoztatja majd a hazai piac erőviszonyait” – mondta Marek Rozycki, a La Poste (Francia Posta) nemzetközi csomagküldő és expressz szolgáltatásokkal foglalkozó vállalata, a GeoPost közép-kelet-európai régióvezetője.

A közép-kelet-európai régió csomagszállító piac vezető szolgáltatója, a GeoPost égisze alatt működő DPD Hungária Kft. jelenlegi 18 depóból álló hálózata egy budapesti központi raktárral és 13 vidéki alközponttal gyarapodik. Az ügylet nyomán a két cég mintegy 500 alkalmazottja és alvállalkozója, valamint több mint 300 járműből álló flotta dolgozik majd a gyors kiszolgálásért. A két cég irányítását a továbbiakban a DPD végzi majd, a név- és arculatváltásra, a külső megjelenés egységesítésére azonban egyelőre nem kerül sor.

„A GTR megvásárlását kitűnő befektetésnek ítéljük, amelynek révén tovább erősíthetjük pozícióinkat a magyarországi kiscsomag-szállítási piacon és kihasználhatjuk a közös működésből fakadó szinergiákat. A jelentősen kibővült flotta és a kiterjedt országos lefedettség szolgáltatásaink minőségének további javulását és piaci részesedésünk növekedését eredményezhetik. A jövőre vonatkozó terveink szempontjából nagy fontossággal bír továbbá a GTR határidős csomagszállítási szolgáltatása – mondta Hosszú Csilla, a DPD Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

„Ritka és örömteli fejlemény a most lebonyolított ügylet – véli Varga Zoltán, a Central Fund Zrt. Igazgatóságának elnöke. – A jelenlegi kedvezőtlen makrokörnyezetben, egy akvizíciókban rendkívül szegény időszakban komoly sikerként értékeljük, hogy egy magyar vállalkozás iránt ilyen nagy múltú nemzetközi cég mutat érdeklődést. Mindez nagyban köszönhető annak a sikeres reorganizációnak, amelynek során alig néhány év alatt stabilizáltuk és megerősítettük a GTR pénzügyi helyzetét, így a 2011-es eredmények méltán tették vonzó befektetési célponttá a társaságot.”

Forrás: DPD

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes