Mikulás-ünnepségek a kisvasutakon

Az erdei vasutak a kirándulók és főként a gyerekek kedvencei, külön öröm, ha a Mikulás vonatozás közben ajándékozza meg a gyerekeket. Az ország több kisvasútján várják szeretettel az apróságokat és szüleiket!

00

 

A Kemencei Erdei Múzeumvasútra hajtányon érkezik a Mikulás. December 4-én, szombaton délelőtt fél 11-kor kezdődik az ünnepség a fatelepi végállomáson, 11 órától indul a folyamatos vonatközlekedés. A Kőrózsa panziónál modellvasút- és kézművesfoglalkozás várja a gyerekeket.

kemence-tuzijatek

Kemencei ünnep
(fotó: Fodor Illés)

Másnap, december 5-én a Csömödéri Állami Erdei Vasúton közlekedik Mikulás-különvonat. A dízelvontatású szerelvény Csömödérről 11.25-kor és 14.05-kor, Lentiből 12.45-kor indul. Az utazáson részt vevő gyerekek a Mikulástól emlékjegyet kapnak, és közös fotózásra is lehetőség nyílik.
Lillafüreden már november 14. óta közlekedik a Mikulásvonat, ám igazi aktualitása most hétvégén lesz. Lillafüreden, a Mesebirodalom kapujában várja a Mikulás a kicsiket, akik interaktív mesejátékban vehetnek részt Micimackó, Süsü, a sárkány és Mátyás király társaságában.
Királyréten a Morgó gőzös vontatja a Rénszarvas Expresszt december 4-én és 5-én. A vonatozáson túl 5-én, vasárnap a kismarosi végállomáson karácsonyi vásár várja az utasokat, az állomásépület mögötti sportcsarnokban a gyermekrajz-pályázatra beérkezett művek tekinthetők meg.
December 5-én Gemencen igazi erdei Mikulásünnepségre várnak kicsiket és nagyokat. Délután 1 órakor Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központban kezdődik az ünnepség. A gyerekek maguk is átélhetik az ajándékozás örömét: a Nagyrezéti vadetetőnél gyümölcsöt, zöldséget adhatnak az erdő állatainak.

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút is kitesz magáért a Mikulás-ünnepen. December 4-én és 5-én, Húvösvölgyből 8.30-kor, 10.45-kor és 13.20-kor, Széchenyi-hegyről 9.35-kor, 12.15-kor és 14.35-kor indul Mikulásvonat. Ezek a járatok elővételben megváltott részvételi jeggyel vehetők igénybe. December 4-én, szombaton lesz a nemrég sikeres forgalmivizsgát teljesített remotorizált Mk45 2003 mozdony ünnepélyes átadása, ezután a Mikulás-vonat forgalmában is részt vesz a felújított gép.

A Mikulás-napi különvonatokról is szeretettel várjuk olvasóink fényképeit az iho@indohaz.hucímre!

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes