Mikro vállalkozások technológiai fejlesztését célzó pályázat benyújtási határideje 2011. október 3.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Új Széchenyi Terv keretében 2011. augusztus 19-én 222 millió forint összegű pályázatot írt ki mikro vállalkozások részére technológiai fejlesztést eredményező beruházáshoz új eszköz beszerzésének támogatása érdekében. A pályázati felhívás alapvető célja a leghátrányosabb helyzetű térségek gazdaságának fellendítése és foglalkoztatásának növelése.

A kiírt összegre azok a családi-, és mikro vállalkozások pályázhatnak, amelyek foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb. A sikeres pályázat további feltétele, hogy a beruházás a leghátrányosabb helyzetű kistérségben fekvő, vidékies besorolású településen valósuljon meg.

A kormány a kiírt pályázati konstrukció révén nemcsak azokat a családi vállalkozásokat támogatja, akik az előző kormány idején nem tudtak támogatáshoz jutni, hanem a leghátrányosabb helyzetű kistérségek esetében, ahol az állandó népesség száma nem haladja meg az 5000 főt, gondoskodik a helyi gazdaság fellendítéséről és a foglalkoztatás növeléséről.

A pályázat keretében a vállalkozói tevékenységet közvetlenül szolgáló műszaki berendezések, gépek, járművek, erőgépek, erőművi berendezések, egyéb gépek, berendezések beruházásához minimálisan egymillió, maximálisan tízmillió forint összegű támogatás igényelhető, amely a beruházás költségének 70 százaléka, azaz a pályázónak legalább 30 százalék saját erővel kell rendelkeznie, az elnyert összeget nem kell visszatéríteni.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázatokat 2011. október 3-ig kell benyújtani.

A benyújtási határidőig

már csak 3 munkanap van hátra.

A pályázati felhívást, a pályázati adatlapot, valamint az egyéb kapcsolódó dokumentumokat az alábbi linken találják meg:

http://www.kormany.hu/hu/dok?source=7&type=206#!DocumentBrowse

forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes