MGE: 2011. január; 30 százalékkal több gépjárművet adtak el Magyarországon

A 2011. januári forgalomba helyezési darabszámok jelzik a pozitív elmozdulást, azonban még messze nem érik el a 2009. évi azonos havi mennyiséget. Az év első hónapjában összesen 4.640 gépjárművet adtak el Magyarországon, ami 31 százalékkal haladta meg az egy évvel ezelőtti időszakét, de még 41 százalékkal elmarad a 2009. januári eladási adattól – tájékoztatott az MGE.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete előrejelzése alapján 2011-ben a 2010. évinél magasabb új gépjármű értékesítési darabszámot vár.
A 2011. januári forgalomba helyezésből még nem lehet az ez évi trend alakulását biztosan előre jelezni, mivel a 2010. decemberi szerződéskötések hatása szerepet játszik.

A gazdasági és jogi környezet egyelőre még nem változott érzékelhetően és az általunk az év elején jelzett pozitív hatások (alacsonyabb SZJA, társasági adó és a flotta cserék várható növekedése) valószínűleg később jelentkeznek.
Úgy gondoljuk, hogy az egész évre vonatkozó trend pontosabb felmérésére 2-3 hónap múlva, április vége körül nyílik először lehetőség.
Az óvatosság mellett örömünkre szolgál, hogy a 2010-es évhez képest a piac pozitív irányba mozdult el januárban.

 

Reméljük, hogy hamarosan a finanszírozási piac is megkezdi a kilábalást és olyan új termékekkel jelentkezik, amelyek a potenciális vevők számára elfogadhatóak és elérhetőek.

Továbbra is kiemelkedően fontosnak érezzük – az abszolút számokban még mindig alacsony új gépjármű értékesítési piac mellett – a javító és szolgáltató ágazatok működésének stabilizálását és fejlesztését, amelynek egyik fontos eleme a személyzet folyamatos, magas színvonalú képzése az ügyfél elégedettség növelése céljából.

 

További információ:
Erdélyi Péter, ügyvezető elnök
Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete
peter.erdelyi@mge.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes