Még viaskodnak a Megyeri híd károsultjai

Továbbra sem zárult le a Megyeri híd károsultjainak ügye. Az építkezésen dolgozó több mint 200 alvállalkozóból mintegy két tucat cég nem hajlandó megegyezni a számlákat ki nem fizető Ganz Híd-, Daru-, Acélszerkezet-gyártó (Ganz Acél) Zrt. felszámolójával.

A lap szerdai számában megjelent cikk felidézi, hogy a károsultak már több mint két éve küzdenek a fizetségükért. Azok a társaságok, amelyek végül megállapodtak a Ganz Acél megbízottaival, általában a számláik értékének csupán néhány százalékát apták meg, döntően készpénzben. Anyagban, szerszámban, gépben is kérhettek volna kárpótlást a becsapott cégek, ám ezeket a javakat olyan magas áron számította volna be az adós a fizetségbe, hogy alig akadt olyan alvállalkozó, aki ezt a megoldást elfogadta.

A rászedett vállalkozók egy része elfogadhatatlannak tartja, hogy a jogosan kiszámlázott összegnek csupán a töredékét fizessék ki, ezért folytatja a jogi küzdelmet a pénzéért. A Ganz Acél – amelynek tulajdonosa áttételesen a Hídépítő Zrt. és a Vegyépszer Zrt. is – alvállalkozóival szembeni tartozása számítások szerint 800 millió és 1,2 milliárd forint közé volt tehető.  A megkárosítottak feljelentése nyomán csődbűntett gyanújával nyomoz a pénzügyőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság is.

MTI/Menedzsment Fórum

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes