Még három évig maradhat a folyadék-szigor a repülőtereken

Az EU legkésőbb 2013-ra megszünteti a repülőgépek fedélzetére felvihető folyadékok mennyiségére vonatkozó korlátozást

A tilalmat az EU a terrorizmus elleni nemzetközi fellépés fokozásának keretében rendelte el, és egy új biztonsági szabályozás részeként törli majd el. Mint Helen Kearns, a Bizottság közlekedési szóvivője közölte, az új intézkedések keretében a terrorista célokra használható anyagokat nagyobb megbízhatósággal felfedező biztonsági készülékeket helyeznek üzembe a repülőtereken. A szóvivő elismerte, hogy a folyadékok tilalma bosszúságot okoz a légi utasok jelentős részének.

Az aktuális szabályozás
Az Európai Unió 2006. november 6-i hatállyal vezette be a repülőgépek fedélzetére felvihető kézipoggyászok tartalmára vonatkozó új biztonsági szabályokat, annak érdekében, hogy a legújabb folyékony robbanószerek ne juthassanak fel a repülőgépek fedélzetére. A biztonsági szabály korlátozza az ellenőrzési pontokon átvihető folyadékok, krémek és zselék mennyiségét.

A jelenleg hatályos szabályozások alapján a repülőjáratokra felvihető folyadékot tartalmazó tárolóedények maximális mérete külön-külön 100 ml lehet, és a folyadékmennyiség személyenként nem haladhatja meg az 1 litert. Az összességében 1 liternyi folyadékot tartalmazó üvegeket, tégelyeket egyetlen újrazárható, átlátszó műanyag tasakba összegyűjtve lehet felvinni a fedélzetre.

A korlátozott mennyiségek vonatkoznak a vízre és egyéb italokra, a levesekre és szirupokra, a krémekre, testápolókra, olajokra, a parfümökre, spraykre, zselékre, beleértve a hajzselét és tusfürdőt is, a túlnyomásos kiszerelésben lévő szerekre, beleértve a borotvahabot és minden más habot, dezodort, a fogkrémekre, a szempillafestékre, folyékony-szilárd keverékekre és minden más hasonló állagú termékre. Az út során szükséges gyógyszereket, diabetikus termékeket, valamint bébiételeket a szabályozás nem érinti.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes