Míg a Wizz Air 37 százalékkal nőtt, a Malév 14-gyel visszaesett Ferihegyen

Ferihegyen a 2010 második felében a rossz időjárás miatt "bezuhant a forgalom", az 51. héten megtört az utasszám dinamikus növekedése – közölte Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója.

 

Az utasforgalom szempontjából legfontosabb útvonalakon Németországban, Franciaországban és Angliában az 51. héten leállt a légi közlekedés a rossz időjárás miatt. Decemberben a legnagyobb forgalmú desztináció London, Párizs, Frankfurt, Amszterdam és Brüsszel volt.

 

Ferihegy

Egész decemberben 556 ezer utas fordult meg Ferihegyen, mindössze ötezer több, mint egy évvel korábban.  Az év egészében pedig 1,2 százalékkal 8,19 millióra nőtt az utasszám.

A repülőtéren üzemelő légitársaságok közül ugyan még a Malév a legnagyobb, de utasforgalma decemberben 14 százalékkal esett vissza, miközben az európai légi forgalom 6-7 százalékkal bővült. A Wizz Air 37 százalékkal, a Lufthansa 24 százalékkal, az easyJet 16 százalékkal, és az Air France 13 százalékkal több utast szállított decemberben Budapestről, illetve Budapestre, mint 2009 decemberében.

A Budapest Airport kommunikációs vezetője emlékeztetett arra, hogy augusztus-szeptemberben, amikor biztonsági szempontból "visszaminősítették" Ferihegyet, rekordforgalom volt. A nyári hónapokban július-szeptemberben a 2007. évivel megegyező 2,4 millió utas fordult meg Ferihegyen.

Hardy Mihály szerint nem helytálló a Malév érvelése, miszerint a Budapest Airport több hónapig tartó leminősítése  egyértelműen rontott a légitársaság helyzetén. Ha így lett volna, azt a többi légitársaság is érzékelte volna, de azok dinamikusan bővültek ebben az időszakban is – mutatott rá kommunikációs igazgató.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes