Mercedes-gyár: milliárdos trükkök a kulisszák mögött

Ebből a beruházásból mindenki profitálni fog – nem árulunk el nagy titkot, a delmagyar.hu-nak adott interjújában Zombor Gábor polgármester a Mercedes-gyárat firtató kérdésre válaszolva nem éppen a Best Invest Kft.-re célzott. Hanem Kecskemét városán és Bács-Kiskun megyén túlmenően az egész dél-alföldi régióra.

A HVG legfrissebb, 2009/36-os számában rögtön a címlapon egy aranytojást tojó tyúkkal találkozunk, azon a bizonyos aranytojáson pedig ott virít a Mercedes márkajele, a karikába foglalt háromágú csillag. Népmese? – Üzletelés a Mercedes-telkekkel – olvasható a provokatív cím a hetilap borítóján. Okkal-joggal feltételeztük, hogy az efféle tréfáért nemigen rajonganak Bács-Kiskun megye székhelyén, azon belül a polgármesteri hivatal háza táján meg pláne.
A hírmagazin nem a német autóóriást, és még csak nem is a helyi városvezetést állította falhoz, hanem egy harmadik felet. Egy ingatlancéget, amely a földek tulajdonosai és a zöldmezős beruházás elindításáért hatalmas területeket felvásárló önkormányzat közé ékelődve alaposan megszedte magát. Best Invest, vagyis a legjobb befektetés. Beszédes cégnév.
Gyöngyösi Balázs

A cikk részletei ->
- delmagyar.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes