Mercedes-gyár – merész álmok

Nagyon jó, hogy idejön a Mercedes. De ha már így van, akkor erre tegyünk még egy lapáttal. fejlődjön az infrastruktúra, a logisztika, legyenek kihasználva az ipari parkok és a lehetséges beszállítók a lehető legjobban legyenek felkészülve – véli dr. Balogh László miniszterelnöki megbízott.

Tanácskoztak a környék polgármesterei. Egy 50 kilométeres átmérőjű kör városainak vezetői arról értekeztek ma először, hogy a Mercedes beruházáshoz ki mit tud hozzátenni, milyen lehetőséget tud felajánlani. Azért, hogy gazdaságilag a lehető legjobban járjon a környék, nem utolsó sorban pedig a települések saját vállalkozóinak is jót szeretnének.
Nagyon fontos, hogy a települések, miközben versenyeznek egymással, együtt tudjanak működni. Hiszen a feltételeket csak közösen lehet biztosítani. Azt kell elérni, hogy ne csak hazai szempontból legyen a térésg komoly beszállító, hanem nemzetközileg is – mondta el híradónknak Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára.
Egy projekt cég is megalakul hamarosan, amely a közös munkát koordinálja. A tanácskozáson résztvevőknek ugyanis 100 milliárdos nagyságrendű ambícióik vannak – mondta el a beruházás miniszterelnöki megbízottja. Azon dolgoznak, hogy a lehető legjobb körülmények közepette kezdődjön a munka a gyárban. De ehhez kevés lenne csak Kecskemét, ezért kell a kört kiterjeszteni.
Nagoby jó, hogy idejön a Mercedes. De ha már így van, akkor erre etgyünk még egy lapáttal. fejlődjön az infrastruktúra, a logisztika, legyenek kihasználva az ipari parkok és a lehetséges beszállítók a lehető legjobban legyenek felkészülve – véli dr. Balogh László miniszterelnöki megbízott.

A cikk részletei ->
- kecskemetitv.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes