Mellékvonalak újultak meg a MÁV-nál

Befejeződött a mintegy 55 milliárd forint költséggel, 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos hazai forrásból megvalósuló Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal két mellékvonalának a felújítása – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A beruházás keretében a 41,1 kilométernyi fővonal, 5 állomás és 9 megállóhely felújítása mellett 36,6 kilométernyi mellékvonalat is átépítenek, korszerűsítenek.

A Pusztaszabolcs-Székesfehérvár közötti, valamint a Börgönd-Szabadbattyán közötti szakaszon megújult a pálya. A pusztaszabolcsi vonalon készen vannak az útátjárók és a biztosítóberendezés korszerűsítési munkálatai, Zichyújfalu állomáson négy vágányt átépítettek, s új peron is szolgálja az utasok kényelmét.

A vonalszakasz korszerűsítése lehetővé teszi a vonatok sebességének óránkénti 100 kilométerre való emelését, s tengelysúly-terhelésük növelését.
Börgönd és Szabadbattyán között a felsőágyazat cseréjével, a vízelvezetés és az útátjárók kiépítésével befejeződött a szakasz felújítása. A korszerű vonalszakasz üzembe helyezésével lehetővé vált, hogy a tehervonatok elkerüljék a székesfehérvári állomást.

A fővonal több szakaszán folyik az alujárók építése, átépítése. Martonvásáron már a gyalogos átjáró befejező, belső szerelését végzik, vége felé jár a tolatópadkák rendezése, a kivitelező telephelyének a felszámolása. Martonvásár és Kápolnásnyék között pedig elkezdődött, s várhatóan november végéig tart a bal vágány átépítése.

Velencefürdőn az épülő aluljáró felületképzési, burkolási munkálatain dolgoznak, s folyik Velence megállóhely új gyalogos aluljárójának a továbbépítése a 7-es főút felöli oldalon. Dolgoznak a gyalogos aluljáró építésén Gárdonynál is, Ó-Dinnyésnél pedig végeztek az állomás bontásával, nyílt forgalmi kitérővé való átalakításával.

 

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes