Megyeri híd: lezajlott a hatósági szemle – az adatokat még értékelik

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) hétfőn lefolytatta a Megyeri híd helyszíni szemléjét, az adatokat még értékelik – közölte az NKH. A híd építési engedélyéhez kapcsolódó környezetvédelmi engedélyben szereplő – Szentendre és Szigetmonostor között építendő – úgynevezett kis híd ügye megoldódni látszik. A közforgalmú híd helyett csak egy gyalogos híd épülne.

Az utak, hidak építési-, valamint forgalomba helyezési eljárásáról szóló, még 2000-ben született KöViM rendelet úgy szól, hogy a híd műszaki átadását követően a forgalomba helyezési engedélyt kiadó hatóság – a szakhatóságokkal együtt – helyszíni szemlét tart. Erre került sor hétfőn, és ennek a kiértékelése tart még.
A jogszabály szerint, amennyiben a terveknek megfelelően készült el a híd, akkor ki kell adni a forgalomba helyezési engedélyt. A közúti közlekedésről szóló 1998. évi I. törvény pedig kimondja azt is, hogy a gyorsforgalmi utak és műtárgyaik (az M0 és a Megyeri híd ebbe a kategóriába tartozik) forgalomba helyezéséről szóló határozat – a közérdekű közlekedési infrastruktúra kialakítására tekintettel – a fellebbezéstől függetlenül végrehajthatóvá nyilvánítható.

A cikk részletei –>

- inforadio.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes