Megválik a Porsche az autókereskedelmi ágától

Eladja a Porsche Holding autókereskedelmi üzletágát a Volkswagen AG-nak a Porsche és a Piëch család.

A Porsche Holding Gesellschaft mbH, Salzburg (PHS) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében ismerteti: a tulajdonosok döntöttek arról, hogy lehívják az eladási opciót, amely szerint a Porsche Holding Salzburg (PHS) operatív üzleti tevékenységét a Volkswagennek értékesítik, ez november 10-én meg is történt. Az értékesítési társaság eladására a korábban rögzített 3,3 milliárd euró vételáron, előreláthatólag 2011. első felében kerül sor, legkésőbb azonban 2011. szeptember 30-ig – tartalmazza a közlemény.

A Volkswagen számára ez a tranzakció saját értékesítési tevékenységének jelentős megerősítését jelenti – húzza alá a közlemény, és idézi Martin Winterkornt, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnökét, aki hangsúlyozta: "a PHS továbbra is megőrzi vállalati egységét, megtartva sikeres üzleti modelljét, valamint összes részlegét és forgalmazott márkáit". Ezzel egyidejűleg a jelentős piacokon és régiókban erősíteni kívánják értékesítési tevékenységüket – tette hozzá.

A mostani döntés része annak az 2009-ben létrehozott átfogó megállapodásnak, amely szerint a Volkswagen a Porsche részvételével integrált gépkocsigyártó csoportot hoz létre. A megállapodás kidolgozásában a Volkswagen AG, a Porsche Automobil Holding SE, a Porsche és Piëch család részvényesei, valamint a dolgozók képviselői vettek részt. A megállapodás szerint a tíz erős gépkocsi-márka a jövőben közös csoportot alkotva dolgozik tovább.

A PHS Európa jelentős autókereskedelmi vállalata, intenzív tevékenységet folytat elsősorban Ausztriában, de Nyugat- és Délkelet-Európában, valamint Kínában is. A vállalat a 2009/10-es pénzügyi év során (március 31-ig) összesen értékesített mintegy 421 ezer új autóval 12,2 milliárd euró forgalmat ért el. A PHS jelenleg mintegy 20300 dolgozót foglalkoztat 18 európai országban és Kínában.

A PHS 1990-ben alapította magyarországi kereskedő cégét, a Porsche Hungariát (PH). Jelenleg az Audi, a SEAT, a Skoda, a Volkswagen, a Volkswagen haszonjárművek, valamint a Porsche márka importőre, és megalakította a Weltauto használtautó-üzletágat is. 2006-ig teljessé vált a pénzügyi cégek köre is, a csoport ma már mintegy 10 céggel teljes körű szolgáltatást nyújt az autóértékesítés, szervizelés, -bérlés piacán. Eppel János, a PH ügyvezető igazgatója nemrégiben Budapesten elmondta: a Porsche Hungaria értékesítése az idén már nem esik vissza, az eladás a használtautó-üzletággal együtt elérheti a 25 ezer darabot, jövőre pedig szerény növekedés valószínű. A PH a magyarországi újautó-értékesítésben tartósan az első helyen áll az importőrök között, piaci részesdése a személyautóknál jelenleg 30 százalék körül alakul, a kis haszonjárműveknél is 15 százalékot meghaladó.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes