Megvalósult az önálló vontatás

2010. január 20-án ünnepélyes keretek között elindult első útjára a MÁV Cargo teljes egészében saját mozdonnyal és saját mozdonyvezetővel közlekedő vonata. A 6400kW-os teljesítményű, a vállalat piros-kék arculatába öltözött Taurus mozdony 35 kocsiból álló, 530 méter hosszú, 1325 tonna terhelésű, vegyes rakományú szerelvényt vontatott. Vezetőfülkéjében a vállalat toborzóakcióján kiválasztott és elsőként munkába állt mozdonyvezetője gondoskodott arról, hogy a vonat Budapest és Miskolc Rendező között zökkenőmentesen és menetrend szerint közlekedjen.

Az ünnepélyes indításon Karl Zöchmeister üzemeltetési-vezérigazgató helyettes, Tatár Árpád vontatásmenedzsment vezető és Werner Buchberger, a vontatásmenedzsment társvezetője is részt vettek.
A MÁV Cargo tavaly kapta meg a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól a trakciós tevékenység ellátásához szükséges engedélyt, amely lehetővé tette, hogy a vállalat ügyfeleinek sikerét újabb szolgáltatással támogassa. A tevékenység magas színvonalú ellátását alapozta meg a MÁV Cargo célirányos géppark-fejlesztése, amelynek során eddig már tizenegy, a legszigorúbb európai műszaki és környezeti követelményeknek megfelelő Taurust helyeztek üzembe, és ezt a célt szolgálja a jól képzett mozdonyvezetők folyamatos toborzása is.

- MÁV Cargo -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes