Mégsem bukott el az e-útdíj rendszer

Egy hónappal eltolódik az e-útdíj tender aláírása, miután a nyertes Getronics január 14-én 30 napos haladékot kért és kapott az ajánlatkérő Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től, hogy tovább tárgyalhasson az alvállalkozójával – jelentette be Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Az államtitkár hangsúlyozta: a nyertes ajánlattevő ajánlati kötöttsége fennáll ez idő alatt, és nem változnak a szerződési feltételek, így az sem, hogy július elsején indulnia kell az elektronikus útdíj fizetési rendszernek.

A másik érvényes ajánlatot benyújtó T-Systems-et nem jelölte ki második helyen végzettnek az ajánlatkérő, mivel az ajánlott ár meghaladta a rendelkezésére álló keretet. Így ha végül meghiúsulna a tender, a T-Systems nem lép automatikusan a nyertes helyébe – közölte az államtitkár.

A Getronics nem indokolta, hogy miért tárgyal tovább az alvállalkozójával, ilyen kötelezettsége nincs – válaszolta újságírói kérdésre az államtitkár, aki az útdíj törvényt nevezte meg egyetlen olyan hiányzó jogszabálynak, amely szükséges az elektronikus útdíj fizetés bevezetéséhez. Az útdíj törvény februárban kerül a parlament elé.

Korábbi sajtóhírek szerint a norvég Q-Free ASA a Getronics Magyarország Kft. azon alvállalkozója amely a kocsikba szerelendő készülékekkel vett részt a tenderen.

forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes