Megsarcolják az online aukciót

A második legnagyobb online aukciós portál, a TeszVesz levélben értesítette felhasználóit: az árufeltöltés eddigi ingyenessége megszűnik, hamarosan listázási díjat vezetnek be – írta a szerdai Népszabadság.

Kedden bejelentették, hogy ugyanerre készül a legnagyobb konkurens (?), a Vatera is. A barátságtalan lépés versenyjogi aggályokat is felvet: kiderült ugyanis, hogy a Vatera tulajdonosa a közelmúltban szép csendben felvásárolta a TeszVeszt – olvasható a lapban. A hazai online aukciós piacon két nagy szereplő osztozik: a Sanoma-háttérrel alapított TeszVesz, és a több kézen keresztülment, jelenleg egy dél-afrikai internetes befektetőhöz tartozó Vatera. Ketten együtt legalább a piac 90 százalékát lefedik.
Mihálovits András, a versenyhivatal szóvivője a Népszabadságot úgy tájékoztatta: az ügyletet (a TeszVesz honlapja szerint a teszvesz.hu-t megvette a dél-afrikai központú Naspers médiavállalat online divíziója, a MIH Internet Europe, amely a Vatera.hu tulajdonosa is) a hatóság eddig nem vizsgálta. Az eladónak és a vevőnek bejelentési kötelezettsége van a GVH-nak, amit a lap szerint eddig még nem teljesítettek, ám ez önmagában szabályszegés, ezt utólag is megtehetik.

- SG.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes