Megnyertük a Nabucco-t

Több megyei település is módosítani lesz kénytelen a megye északi területén áthaladó Nabucco vezeték miatt rendezési tervét. Az uniós megaporojekt mellett elképzelhető, hogy riválisa is itt halad majd át.

A Nabucco nyomvonalának tervét a megye területrendezési terve tartalmazza, az az önkormányzat honlapján meg is tekinthető – tájékoztatott Balsay István, a Fejér megyei közgyűlés alelnöke.

A megyei rendezési terv a nemzetközi és az országos, illetve nagytérségi hálózatok elemeit az országos területrendezési tervből (OTrT) köteles átvenni – mondta lapunknak Páli Zsuzsanna megyei főépítész. A területrendezési tervek között leg- jelentősebb az OTrT, amely az ország egészére határozza meg – a léptéknek megfelelő mélységben – a területhasználatra és az infrastruktúra térbeli rendjére vonatkozó jövőképet és az annak elérését szolgáló szabályokat.

Az országos szinten, illetve országos érdekből meghatározott irányelvek és szabályok megszabják a kiemelt térségek és megyék területrendezési terveinek, és így közvetve a települések rendezési terveinek és helyi építési előírásainak mozgásterét is. Ez azt jelenti, hogy az országos terv olyan keretterv, amelynek előírásai – megfelelő szintű elfogadásukat és pontosításukat követően – döntően az alacsonyabb szintű területrendezési, valamint a településrendezési terveken keresztül érvényesülnek – hangsúlyozta a szakember.

A cikk részletei ->

- agroline.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes