Megnevezi az EU a nem biztonságos hajókat közlekedtető társaságokat

Pellengérre állítja az EU a jövő év elejétől azokat a hajótársaságokat, amelyek hajói rosszul szerepelnek biztonsági ellenőrzéseken – jelentette be az Európai Bizottság hétfőn.

A most bejelentett új szabályozás szerint a gyenge biztonsági teljesítményt nyújtó társaságokat és államokat a jövőben alaposabb és koordináltabb ellenőrzés alá fogják vonni az európai uniós kikötőkben.

Nyilvánosságra hozzák az egyes társaságokról alkotott kedvező véleményt is – tette hozzá a testület.
Siim Kallas közlekedési biztos kiemelte, hogy az EU számára a biztonság az első számú prioritás, ő pedig személy szerint meg van győződve az átláthatóság jelentőségéről. "A szigorúbb vizsgálati mechanizmusok és a nyilvánosság nyomása együttesen talán be fogja láttatni a társaságokkal, hogy jobban járnak, ha fokozzák erőfeszítéseiket, mintsem ha kockáztatják az EU vizeiről való kitiltást" – fogalmazott közleményében az észt biztos.

Az uniós adatok szerint évente több mint 80.000 hajó fut be az európai kikötőkbe. A jelenlegi szabályok szerint a tagállamok kötelesek a kikötőikben megforduló hajók 25 százalékát ellenőrizni. A komoly hiányosságokkal rendelkező és visszatartott hajók az EU-jogszabályoknak megfelelően tiltólistára kerülnek.
Az ellenőrzéseken rendre rossz pontokat szerző társaságok nyilvánosság elé tárásával igyekszik javítani az EU jelenleg a légi közlekedés biztonságát is.

Forrás: muszakiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes