Megmondják véleményüket a volános érdekvédők

A Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) visszautasítja Wáberer György nagyvállalkozó sajtókijelentését, amelyben a Volán-csoportot "lepusztult" jelzővel illette. Wáberer György 3-4 évvel ezelőtt nagy erőket mozgósított a Volán-cégcsoport megvásárlása érdekében, ezért tartják furcsának kijelentését.

A KMSZ sajtóközleménye szerint nem használ a cégcsoport megítélésének, hogy többen a Volánbuszt azonosítják az egész portfólióval. A Volánbuszos alvállalkozások és a buszbeszerzések körüli hullámverések nem hagyták érintetlenül a többi társaságot sem.

A szakszervezet nyomatékosítja, hogy pálcát törnek a jelen alvállalkozó-bevonás gyakorlata felett. Nem hozott gyógyírt a gazdálkodási problémákra, és kétesnek, zavarosnak tűnő üzleti viszonyokat teremtett, így a járműpark korszerűsödését sem eredményezte.
Az autóbusz-beszerzések terén egy kontrollált, koordinált gyakorlat hívei lennének, a mostani beszerzés-politikával szemben.
Ugyanakkor elismerik, hogy 10-12 év a járműpark átlagéletkora (ami ugyan még nem vészes), akadnak pontatlanságok, járatkimaradások és utaspanaszok, ám ezek a szervezett működést egyáltalán nem veszélyeztetik.

Mindemellett aláhúzzák, hogy a helyközi utasforgalom 70 százalékát még mindig a Volán társaságok bonyolítják le, biztosítják a kistérségek zavartalan ellátását, és egyre inkább gondot fordítanak a szolgáltatások bővítésére. Tehát egyfajta tudatos befeketítésnek tartják a Volánok "lepusztultnak" minősítését.
Mindenesetre az érdekvédők szerint van mit tenni a cégeknek. Szükségét látják a nagyobb ötletgazdagságnak, az innovatívabb magatartásnak, szemléletnek.
Úgy vélik, elengedhetetlen lenne a menetrendi munka még inkább előtérbe állítása, az utazási szokások, az utasszám alakulásának folyamatos nyomon követése.
Szükségesnek tartják a változások iránti még markánsabb fogékonyságot a nagyobb összefüggésekben való gondolkodást. (például MÁV, Volánok és más közlekedési ágazatok közötti menetrendi összehangolást.)

Ugyanakkor a KMSZ szerint a szervezeti átalakítás szándékának szakadatlan napirenden tartása rontja az üzleti viszonyokat, folyamatos bizonytalanságot generál munkáltatóban, munkavállalóban egyaránt.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes