Megmenekült két vasúti mellékvonal

Az eredeti elképzelésekkel szemben megtartja a vasúti személyszállítást Hegyeshalom és Rajka között részlegesen a közlekedési tárca, és változatlan menetrenddel megmarad a személyközlekedés a Balatonfenyves-Somogyszentpál keskenynyomtávú vasúton is 2010-ben – közölte a Közlekedési és Hírközlési Minisztérium (KHEM).

A Hegyeshalom-Rajka vonalon a vasárnap  hatályba lépő menetrendben csökkentett darabszámban, napi négy járatpárban közlekednek majd a vonatok a reggeli és késő délutáni csúcsidőben.

Ezzel a tervezett 29,5 helyet 27,5 szakaszon szünetel majd a vasúti személyszállítás a 2010. évi vasúti menetrendben. A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint az egyeztetések még az elmúlt napokban is folytatódtak a menetrendről. A Hegyeshalom-Rajka közötti villamosított vonalszakaszon a rendkívül alacsony belföldi utasforgalma ellenére a későbbiekben a nemzetközi vasúti közlekedésben lehet szerepe.

A Balatonfenyves és Somogyszentpál közötti vonal forgalmának autóbuszos pótlása csak nagy kerülővel, a vasútit jelentősen meghaladó menetidővel, vagy egy sorompóval lezárható magánúton lett volna megoldható.

A szaktárca tájékoztatása közleményében utal arra, hogy a helyközi közösségi közlekedésben 2009. december 13-án életbe lépő új menetrendekben az igényekhez jobban igazodó, színvonalasabb szolgáltatási kínálat állt össze. Az országos vonalakon kiszámíthatóbb ütemezésben, több férőhellyel közlekednek a vonatok. A regionális jelentőségű kapcsolatokat ellátó autóbuszok összehangoltabban működnek együtt a vasúttal.

További részletek >

- mfor -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes