Megkezdődött az országos sztrájk

Kiszámíthatatlan a vonatok közlekedése az LIGA Szakszervezetek ágazatokra kiterjedő országos sztrájkja miatt. A MÁV úgy tájékoztatott, hogy pénteken nulla óra és reggel 6 óra között közlekedő vonatok csaknem 70 százaléka elindult.

Késesésekre, útvonal rövidülésekre, járatelmaradásokra kell számítani, mivel többszöri tárgyalás után sem tudtak megállapodni a MÁV-START és a szakszervezet képviselő a még elégséges vasúti szolgáltatásról. Feledy István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) ügyvivőjének tájékoztatása szerint Záhony térségében viszonylag erős a sztrájk, onnan mindössze egy vonatot indítottak reggel 5 óráig. A debreceni terület megosztottabb, Nyíregyháza és Mátészalka környékén van a sztrájkolók többsége, Debrecenben 50 százalékos a munkabeszüntetésben részt vevők aránya. A VDSZSZ tájékoztatása szerint Miskolcon is megosztottak a munkavállalók, a sztrájkolók mellé sztrájktörőket vezényelt a munkaadó, arányuk fogja eldönteni, hogy innen hány vonat tud elindulni.
Feledy István elmondta, hogy Budapesten a Déli pályaudvaron sokan sztrájkolnak, ott nemigen tudnak majd vonatot közlekedtetni. A Keleti pályaudvaron, illetve a Kőbánya-Felső csomóponton a sztrájkolók "megfogják" a forgalmat, a Nyugati pályaudvaron viszont többen is dolgoznak, ahonnan valószínűleg néhány vonat indul majd és érkezik.

A cikk részletei –>

- HR Portál -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes