Megújult balatoni állomások

image

MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletág Szombathelyi Területi Központja koordinálja évek óta a balatoni állomások felújítását. A cél, magasabb színvonalú szolgáltatás. Annak érdekében, hogy az utasok számára vonzóbbá tegyék a vasúti közlekedési módot, a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. versenyt hirdet a leggondozottabb balatoni állomás címért.

A MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. közösen hirdetett versenyt a kultúrált és tiszta balatoni állomások között. A versenyben olyan állomások vesznek részt például, mint Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonszentgyörgy, Fonyód, Keszthely, Siófok. A megmérettetés 2010. június 1-jétől augusztus 19-ig tart. Ez idő alatt a zsűritagok véletlenszerűen látogatják meg az állomásokat és pontozzák azokat.

"A zsűri a pontozás során az utasbarát, udvarias kiszolgálásra, a tisztaságra, a virágos környezet gondozására, az aktuális menetrendek és információs felületek karbantartására és a munkakörnyezet (utazóközönség által látható munkaterület) rendben tartására koncentrál."- olvasható a MÁV Zrt. sajtóközleményében. A győztes 400 ezer forint értékű természetbeni jutalmat kap.

A MÁV a versennyel azt akarja elérni, hogy összességében javítsanak a MÁV Csoport megítélésén. Továbbá ösztönözni kívánják az állomások dolgozóit és az utasokat a szemléletmódjuk megváltoztatására azért, hogy törekedjenek a rendben tartott vasútállomások állapotának fenntartására.

Aktív állomások

A MÁV ZRt. Pályavasúti Üzletág Szombathelyi Területi Központja már évek óta koordinálja az észak-balatoni állomások létesítményeinek csinosítását. Az északi part érintett települései az önkormányzatokkal közösen fejlesztési programot dolgoztak ki a megvalósításra. A fejlesztések célja, hogy olyan környezetet teremtsenek, amelynek segítségével jobban ki tudják szolgálni az utazóközönség igényeit. A fejlesztésekhez szükséges források nagy részét az önkormányzatok adták.
A befektetésekkel az utasok kényelmét kívánják növelni, az utaskörnyezetet akarják esztétikusabbá tenni. Továbbá cél, az átjárók zajszínjének csökkentése és az átjárók biztonságosabbá tétele a cél.

Az északi parton végrehajtott fejlesztések Balatonakarattyától indultak és érintették Balatonalmádit, Csopakot, Balatonarácsot, Balatonfüredet, Balatonszepezdet, Balatonrendest, Badacsonyt és Badacsonytomajt.
A csopaki MÁV szezonnyitó sajtótájékoztatójára összeállított anyag szerint a legtöbb állomáson a peron újították föl, új padokat és esőbeállókat építettek. A forgalmasabb állomásokon (Balatonalmádi, Balatonfüred) az aluljárókat szépítették meg, a vandalizmus megelőzésére pedig térfigyelő kamerákat helyeztek fel azokban.

Az ilyen fejlesztéseken kívül Csopak Polgármesteri Hivatala által az EurActivnak eljuttatott információk szerint Csopakon átépítették "a MÁV-val közösen 1998-ban a vasútállomást, alakították a környező parkot. Az önkormányzat saját költségén építette meg a félkarú sorompót, a baleset megelőzés miatt."

A Polgármesteri Hivatal képviselője lapunknak azt is elmondta, hogy az utasok magasabb színvonalú tájékoztatása érdekében a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület információs irodát nyitott és ezt idén teljesen felújítottak és átépítették. A Hivatal beszámolt továbbá arról, hogy a vasútállomás környékét is megszépítették és muzeális vasúti emlékeket bemutató szabadtéri kiállítást hoztak létre. Ezen kívül idén tervezik, hogy új parkosított részeket alakítanak ki az állomás körül.
Balatonfüreden a tisztább és rendezettebb környezet kialakításán kívül az önkormányzat a vasúttal együtt pályázik az intermodális közösségi közlekedés kialakításra. Sajnos az EurActiv hiába kereste meg az önkormányzatot, szerkesztőségünk nem kapott bővebb tájékoztatást a pályázatban megfogalmazott célokról. A jegyzői kabinet képviselője mindössze annyit árult el, hogy a Közép-Dunántúli Operatív Program 4.2.3 konstrukciójának keretében nyújtották be pályázati anyagukat, jelenleg pedig a döntést várják.

Ami a déli parti fejlesztéseket illeti, a MÁV sajtóanyagából az derül ki, hogy az épületek többségét a 90-es évek közepén újították fel. Az idei évre tervezett fejlesztések között zömében kisebb esztétikai változtatásokra kerül sor, amelyek a váróhelyek megszépítésére és az illemhelyek higiéniájára koncentrálnak.

Forrás: muszakiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes