Megújuló járműparkok

Nem elég a PESA Szegednek. – Ház kerti vasúttal. – Újítás a Viharsarokban. – Nem jut pénzhez a BKV a végkielégítésből sem. – Hamarosan indul a miskolci 31A busz. Híreink péntek délelőtt.

title

Szeged | Magyarország — Valamivel kevesebb mint egy év alatt saját villamost épít a Szegedi Közlekedési Társaság. A fejlesztés két éve zajlik: a német városokból vásárolt, használt Tatra villamoskocsikat alacsonypadlós középrésszel kapcsolják össze, a végeredményt pedig KT8A3-nak nevezik el. A szerelvény négyajtós és értelemszerűen kétirányú lesz, s évente egy-két darab készülhet belőle. A jármű megépítése mellett költséghatékonysági érvek szólnak: az új kocsiknál mindenképpen olcsóbb.

Miskolc | Magyarország — Szeptember 13-án reggeltől ismét közlekedik a korábban átszervezett 31-es autóbusz a Tiszai pályaudvar és az Avas lakótelep között. Jelenleg 31A jelzéssel, ideiglenes jelleggel indulnak a buszok, amelyek óránként követik egymást. A közlekedési vállalat szerint a 31A-n utasszámláló berendezéssel ellátott buszokat állítanak forgalomba, így figyelni tudják az utazási igényeket, és ennek megfelelően módosíthatják a követési időszakot

Nagy-Britannia — Harminckétmillió forintnak megfelelő értékű angol fontért felújítandó, háromszobás ház eladó. A kertet azonban valamivel több, mint háromszáz méteres kerti vasút teszi izgalmassá, amelyet a vételár ugyancsak tartalmaz. Tizenkét szerelvényt vontatnak a gőz-, dízel és villamos hajtású mozdonyok, a kocsik is rendkívül sokfélék, a képet tó, vízesés és vasúti hidak teszik teljessé.

Békéscsaba | Magyarország — Új buszok állhatnak forgalomba a Kőrös Volán által üzemeltetett autóbuszjáratokon – jelentette be a társaság vezérigazgatója. A Volán-társaság összesen húsz kocsit szerez be mintegy nyolcszázmillió forintos vételáron. A Kőrös Volán jelenleg is folytatja járműpark-megújító programját: az év utolsó hónapjaiban nyolc, húsz év körüli járművet kivonnak a forgalomból, s helyükre újak kerülnek. Sőt, a jövő év első felében újabb 10-12 autóbuszt szereznek be, amelyek összértéke megközelíti a félmillárd forintot.

Budapest | Magyarország — Nem járnak sikerrel a BKV Zrt. végkielégítés-visszaperlési kísérletei. Hiába hivatkozott a társaság arra, hogy a kifizetés a jó erkölcsbe ütközött, a bíróság már hét esetben elutasította a kereseteket. Az elutasítás a BKV szerint formai okokból történt, ezért stratégiát váltanak, és azt is kérik a bíróságtól: határozza meg, a kifizetett összegek mekkora része ütközik a jó erkölcsbe. A szóban forgó pénzek több százmillió forintra rúgnak.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes