Megújul a siófoki vasútállomás aluljárója

A MÁV Zrt. és Siófok Város Önkormányzata egy együttműködés keretében közösen újítja fel a siófoki vasútállomás aluljáróját. Mind a vasúttársaság, mind a balatoni önkormányzatok kiemelt feladatuknak tekintik a tóparti települések környezetének rendbetételét a nyári turistaszezonra, amely tovább növelheti a régió látogatottságát és vonzerejét.

Az együttműködésnek köszönhetően Siófokon a nyári menetrendváltásra teljesen felújításra kerül az aluljáró, így a vonattal érkező nyaralók első benyomása is kedvező képet fest a városról. Az együttműködést kedden jelentette be dr. Mosóczi László, a MÁV Zrt. infrastruktúra általános vezérigazgató-helyettese és dr. Balázs Árpád, Siófok város polgármestere. A kulturált környezet megteremtéséhez hozzájárul az is, hogy Siófok Város Önkormányzatának jelentős pénzügyi támogatásával az aluljáró falait graffitimentes szerrel vonják be. A speciális védőrétegnek köszönhetően a falfirkák könnyen lemoshatóak, így a rongálások hamar eltüntethetőek, megőrizve ezzel a tiszta és rendezett állomás képét.

A felújítás során a vasúttársaság külön figyelmet fordít a nagy számban kerékpárral érkező turistákra, a fejlődő vasúti-kerékpáros turizmusra. A kétkerekűvel érkező utasok közlekedésének elősegítése érdekében az aluljáró lépcsőin a kerékpárok le- és feltolását megkönnyítő lépcsőrámpákat alakítottak ki, jelentősen megkönnyítve ezzel a vágányok megközelítését. A rámpák előnyeit a hétvégén várhatóan már több százan megismerhetik, hiszen 2010. június 19-én rendezik meg a MÁV-START Zrt. támogatásával a Családi Bringatúrát a Balatonnál. A vasúttársaság. 50%-os alkalmi, menettérti kedvezményt biztosít a rendezvényre vonattal érkezőknek a teljesárú menetjegy árából.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes