Megemelték a BKK és a BKV alaptőkéjét

Hírek a Fővárosi Közgyűlésből. Tovább folytatódik a Cargo-privatizációs ügy. Új aluljáró Sopronban. Piszkosak a metró sínei. Reggeli balesetek. Hírösszefoglalónk délelőtt.

00

Budapest | Magyarország — A Fővárosi Közgyűlés március 23-i ülésén döntött a BKV 11 milliárd forintos tőkepótló támogatásáról, és a BKK 250 millió forintos tőkeemeléséről. A két szervezet átalakítása a tervek szerint őszre befejeződhet. A szolgálaton kívüli rendőröknek továbbra sem lesz ingyenes a budapesti közösségi közlekedés használata, és szabályozták a BKV-megállók elnevezésének rendjét is.

Bécs | Ausztria — Nem tartja felelősnek magát az ÖBB Holding volt vezetője a MÁV Cargo vitatott megvásárlásában. Marton Huber minden felelősséget elhárított a spekulációs ügyekkel kapcsolatban. Az évek óta veszteséges ÖBB gazdálkodása körüli botrányok és a kérdés, hogy hogyan lehetne újra nyereségessé tenni a vállalatot, szinte folyamatosan napirenden voltak Ausztriában az elmúlt néhány évben.

Sopron | Magyarország — Megkezdődött a Kőszegi úti új vasúti aluljáró építése, amely egy, napi nyolc órában lezárt sorompós szintbeni átkelést vált ki. A két vasúti pálya alatt is áthaladó építmény teljes hossza 638 méter, a kétszer egysávos úthoz gyalogjárda és kerékpárút is kapcsolódik. A beruházás a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonal korszerűsítésének része.

Budapest | Magyarország — Alig négy hónappal a 3-as metróvonal alagútjának kitakarítása után ismét olajsár borítja a pálya nagy részét. Többször előfordult már, hogy egy kipattant szikra miatt füstölni kezdett, és a metró forgalmát részlegesen le kellett állítani. Az elöregedett járműpark folyamatosan újratermeli a szennyeződéseket, a félévente elvégzett takarítás kevésnek bizonyul.

Bécs | Ausztria — Rájár a rúd a bécsi U3-as metróra. Szerdán kora délután a vonal Stephansplatz megállóját zárták le, mert egy szerelvény füstölni kezdett. Az eset miatt az U3-as szerelvények csak az Ottakring és a Volkstheather, valamint a Wien Mitte/Landstraße és Simmering között járt. Az U1-es vonalat is érintette a korlátozás, itt a szerelvények a Reumannplatz és a Karlsplatz, illetve a Schwedenplatz és Leopoldau között járt. Az utasoknak az U2-es és az U4-es vonalat ajánlotta a Wiener Linien.
Csütörtökön délelőtt ismét problémák voltak a vonalon. Műszaki okok miatt újra kerülő útirányon át kellett utazni a bécsieknek – jelentette tudósítónk. A Wien Mitte/Landstraße és a Schlachthausgasse között nem; a Schlachthausgassétól Simmering felé Erdbergig egy vágányon járnak a szerelvények egyelőre nem ismert műszaki okok miatt. Annyi bizonyos, hogy a Kardinal-Nagl-Platz megállóban történt valami. Az utasoknak a 74A busz ajánlja a Wiener Linien, ám a 7-8 percenként induló csuklós kocsikon meglehetős zsúfoltságot tapasztalt kollégánk.

Budapest | Magyarország — Rákosfalva megállónál egy férfi figyelmetlenül lépett reggel az érkező szerelvény elé, a HÉV elsodorta, és a kerítéshez szorította. A mentés befejezéséig egy vágányon közlekedtek a vonatok a gödöllői vonalon.

Dinnyés | Magyarország — Egy Budapestre tartó személyvonat mozdonyvezetője holttestet vett észre az egyik vágányon Dinnyés és Gárdony között, a forgalom a rendőrségi helyszínelés végéig korlátozva, egy vágányon zajlott, jelentős késéseket okozva a felújítás miatt amúgy is „problémás” 30a vonalon.

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes