Megduplázza növekedését a "B" kategóriás irodapiac

Szakértők várakozása szerint a "B" kategóriás irodapiac a mostani közel másfél millióról öt év alatt 2,3 millió négyzetméterre nő, megközelítve az "A" kategória jelenlegi összterületét. Az elmúlt öt év növekedési ütemét megduplázó bővülés motorja a vállalkozók minden eddiginél erősebb költségcsökkentési törekvése, de a megbénult belvárosi közúti forgalom is a "B" kategóriára tereli a bérlők figyelmét.

Sellyey Tamás, a piacvezető Indotek Group értékesítési igazgatója az eddigi növekedési pálya és a várható trendek elemzése alapján valószínűsíti, hogy a "B" kategóriás budapesti irodapiac területe öt éven belül megközelíti az "A" kategória jelenleg nyilvántartott 2,5 millió négyzetméteres nagyságát. Az ezredfordulót követő években erőteljes növekedésnek indult piac bővülését még a gazdasági válság sem tudta megállítani, az elmúlt öt évben is legalább 400 ezer négyzetméterrel bővült, így ma a "B" kategória összterülete közel 1,5 millió négyzetméter.

A megelőző öt évhez képest is intenzívebb, 600-800 ezres növekedést váró szakember szerint a válság egyik pozitív hozadéka, hogy véglegesen az óvatosabb, praktikusabb üzleti döntések irányába terelte a vállalkozásokat. A gazdasági szereplők többségénél a költségek alacsony szinten tartása várhatóan a fellendülés időszakában is alapprioritás lesz, ez a gondolkodásmód pedig az irodapiacon egyértelműen a "B" kategóriának kedvez.

Az alacsonyabb költségek mellett a belvárosi közúti közlekedés totális megbénulása is az üzleti negyedtől távolabb található "B"-s irodákra irányítja a bérlők és a vásárlók figyelmét.

Sellyey Tamás elmondta, a jövőben kialakításra kerülő irodaterületek jelentős része a még bőven létező, régi, lerobbant, akár üresen álló épületek felújításával jön majd létre, de az Indotek már keresi az ideális helyeket az új építésű irodaházainak is.

Forrás: épuletar.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes