Megalakult a MIÉNK Klaszter

A lánctartozás további növekedésének megállítása és a versenyképes piaci fellépés érdekében 30 dél-magyarországi építőipari vállalkozás a KÉSZ csoport kezdeményezésére megalakította a Magyar Innovatív Építőipari Nyílt Klasztert.

Megalakult a MIÉNK Klaszter

Szegeden az első 30 csatlakozó tag, valamint a támogató tagok részvételével ünnepélyes keretek között megalakult a Magyar Innovatív Építőipari Nyílt Klaszter (MIÉNK Klaszter). Az országos kiterjedésű és irányítású, területi alapon szerveződő építőipari klaszter a kkv-k problémáira, a lánctartozás és az átláthatatlan alvállalkozói láncok, a feketemunka felszámolására, a vállalkozások versenyképességének megteremtésére kínál megoldást -vélik az alapítók. 

A KÉSZ csoport kezdeményezésére létrejött klaszter megteremti az egymással versengő vállalkozások együttműködésének terét, így egyfajta konzorciumként olyan megbízásokat is elnyerhetnek, amelyeket egyedül nem sikerülne megszerezniük – hangsúlyozta az alakulás alkalmából Marton Pál klasztergesztor.

Romokban van a magyar építőipar, ezért partnerségre van szükség a vállalkozók között, ennek a kereteit teremti meg a klaszter – fogalmazott Varga Mihály. A KÉSZ Holding Zrt. elnök vezérigazgatója arra számít, hogy a klaszter két éven belül legalább tízezer fős, jelentős erőforrást felvonultató, garantáltan minőségi munkát végző szereplőként lesz jelen a piacon.

Forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes