Maradhat-e Kocsis?

Nem mondhatni, hogy unalmasan peregnek a napok a Városházán és az Akácfa utcában. Nemrég lépett érvénybe a Nemzeti Közlekedési Hatóság határozata a BKV működési engedélyének visszavonásáról, Tarlós István főpolgármesterben felmerült Kocsis István vezérigazgató elmozdítása is.

00

 

A főpolgármester különösnek tartja, hogy az NKH november 5-én indította el a vizsgálatot, és a határozat egy nap alatt megszületett a működési engedély visszavonásáról. Az első vizsgálatot a hatóság még május 27-én indította, ekkor kapta meg a BKV 2009. évi beszámolóját. A június 15-én kelt hiánypótlási felszólításban foglaltakat a társaság július 21-én teljesítette. Az NKH szeptember 20-án szakértőt rendelt ki a BKV-hoz, a fizetőképesség megállapítása miatt. A szakvéleményt a közlekedési társaság november 2-án kapta meg, ám az új városvezetéshez ez az irat nem jutott el. Ezután következtek a novemberi események, amelynek következtében minden kötöttpályás eszköz működési engedélyét megvonták. A sajtóban hibásan jelent meg a hír a libegő és a HÉV engedélymegvonásáról, Tarlós István közlése szerint a végzés a villamosra és a metróra is kiterjed, így ezek a közlekedési ágazatok is ideiglenes engedéllyel üzemelnek.

A főpolgármester közölte, hogy a jelenlegi engedélymegvonás oka elsősorban nem a dokumentumban szereplő 7,5 milliárd forint át nem utalása, az elmúlt évek gazdálkodása vezetett ehhez a helyzethez, így – ahogy nyilatkozta – felmerült a kérdés, hogy Kocsis István vezérigazgató a posztján maradhat-e.

A BKV Zrt. délutáni közleménye szerint Dr. Kocsis István vezérigazgató belső vizsgálatot rendelt el, amelyben a vasúthatósági működési engedélyek feltételeivel kapcsolatos előírások teljesítésének teljes körű átvizsgálását írta elő az elmúlt 3 évre vonatkozóan. A vizsgálatot december 15-ig kell elkészíteni.

01

(fotó: Kemsei Zoltán)

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes