Magyar és német közlekedési szakminiszterek találkozója Budapesten

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter hivatalában fogadta Peter Ramsauer német szövetségi közlekedési minisztert 2010. november 8-án, Budapesten. A megbeszélésen a felek a magyar uniós elnökségi időszak prioritásairól, a két ország közötti együttműködési lehetőségekről tárgyaltak.

 

 

 

 

 

 

A magyar tárcavezető a 2011-2020. évi közlekedéspolitikai fehér könyv folyamatban lévő előkészítése kapcsán a gazdasági, társadalmi és területi integráció mélyítésének szükségességét hangsúlyozta. Fellegi Tamás szerint a felzárkóztatás jól bevált uniós eszköze, a kohéziós politika változatlan fenntartása elengedhetetlen a növekedési lehetőségek megőrzéséhez, így a közlekedési infrastruktúra fejlesztésének folytatásához, felgyorsításához is.

A házigazda miniszter a Duna Makro Regionális Stratégia jövő félévre tervezett elfogadásáról szólva kezdeményezte, hogy Németország ossza meg széleskörű, a Duna-Majna csatorna építésekor szerzett tapasztalatait Magyarországgal. A tárcavezetők a találkozón sikeresen azonosították a közös érdekeket, álláspontokat a Transzeurópai Közlekedési Hálózat (TEN-T) és az I. vasúti jogszabály csomag felülvizsgálata, valamint a funkcionális légtérblokkok kialakítása ügyében is.
Fellegi Tamás a megbeszélésen bemutatta a német társminiszternek a Közlekedési Tanács üléseit 2011. első félévben elnöklő Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkárt.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes