Magyar logisztikai vezető a VW észak-amerikai gyárában

Magyar logisztikai vezetője lesz a Volkswagen-konszern Amerikában épülő gyárának.

A győri Juhász László családjával december 13-án kelt útra, hogy megkezdje három éves megbízatását az USA-ban.
- Juhász úr, lenne-e kedve a VW amerikai gyárában logisztikai vezetőként dolgozni? – ezt a kérdést tette fel telefonon a világ egyik legnagyobb autógyárának logisztikai vezetője Wolfsburgból – idézi fel a pillanatot Juhász László, a győri Audi logisztikai vezetője, hogyan kapott felkérést a feladatra. Ezen a szinten ugyanis már felkérésre zajlanak a dolgok, s nem pályázattal. Wolfsburg huszonnégy óra gondolkodási időt adott. Nem többet, nem is kevesebbet.
Juhász László szakmailag öt másodperc alatt döntött, elvégre ilyen felkérést ritkán kap az ember. Hogy a döntés kimondásával mégis várt egy napot, annak családja az oka. A családi demokrácia megkövetelte, hogy a feleséggel és a gyerekekkel is konzultáljon. Dániel 17 éves, Nóri 14, Anna pedig 11 éves.

Madártávlatban a VW, a Tennessee államban fekvő Chattanoogában.

Madártávlatban a VW, a Tennessee államban fekvő Chattanoogában.

- Három különböző kor, három különböző kihívás, három különböző karakter, így ez sem volt egy hétköznapi mérkőzés – jelzi Juhász László azt, hogy nem egyszerű gyermekeinek barátokat, iskolát, várost és országot váltani. Akkor sem, ha édesapjuk révén olyan lehetőséghez jutnak, amelyre más egy életen át vágyakozik. Az USA-ban élni, nyelvet tanulni, új kultúrát megismerni.

Tennessee államban fekvő Chattanooga
A Juhász család új lakhelye a Tennessee államban fekvő Chattanooga városa lesz, Atlantától másfél-két órányi autóútra. A családfő már többször járt a településen, felesége és három gyermeke egyszer utazott ki, hogy megnézzék, hol laknak majd három évig. Negyed órányira a belvárostól.

A Volkswagen észak-amerikai gyára a terv szerint épül. Ez lesz majd Juhász László új munkahelye. Év végére a festőüzem, a karosszéria üzem és az autószerelde tetőt kap. Szériában 2011 januárjától gyárt autókat a VW ott, ahol a logisztika teljes irányítása magyar kézbe kerül. Chattanoogában középkategóriás limuzint gyárt a VW amerikai piacra, a neve még nem ismert. A felfutás után naponta többszáz jármű készül itt, az alkalmazotti létszám kétezer körül lesz.
- Ha a gyár stabilan működik majd, akkor összehasonlítható lesz a feladatom azzal, amit a győri Audiban végzek, addig azonban még néhány millió liter víz lefolyik a Tennessee folyón – jelzi Juhász László azt, hogy egy új projekt felépítése, az új csapat felállítása semmihez nem hasonlítható kihívást jelent. Egy olyan modell felépítése várható Amerikában, amelyet később akár a konszern más gyáraiba is átültethetnek.
A Juhász-család úgy tervezi, évente egyszer-kétszer térnek majd vissza Magyarországra szabadságra. Amíg a családfő a logisztikát intézi, gyermekei amerikai iskolába járnak, a feleség pedig az otthoni teendőket intézi.
- Az én kinevezésem a győri gyár eredményeinek elismerése, hogy rugalmasak vagyunk, a legjobbat akarjuk – hárítja el szerényen Juhász László azt a kérdést, hogy minek köszönheti amerikai kinevezését.

Teljes cikk>>

- kisalfold -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes