Ma van az online vásárlás napja Magyarországon

Csütörtökön van Magyarországon az internetes kereskedelem napja (DotcommerceDay), az ötletgazda Neo Interactive Kft. közleménye szerint a mozgalom célja az, hogy az internetezőkkel megismertesse a magyar piacon is egyre népszerűbb online vásárlás előnyeit, ezzel segítve az internetes kereskedelem és a tudatos vásárlás fejlődését.

dotcommercdayAz elektronikus kiskereskedelmi forgalom Magyarországon a tavalyi 133 milliárd forint után 2011-ben elérheti a 155-160 milliárd forintot a GKIeNet felmérése szerint. Az elmúlt egy évben 1,2 millióan vásároltak a neten, és körülbelül ugyanennyien tervezik kipróbálását a 14 évnél idősebb internetező lakosság körében.

Az interneten keresztül értékesítő kiskereskedelmi boltok forgalma 2009-ben még csak 100 milliárd forint körüli volt, míg az idén az online kiskereskedelmi értékesítésből származó árbevétel elérheti a teljes kiskereskedelmi forgalom 2,2 százalékát.

A csütörtöki akcióban mintegy 350 online kereskedő vesz részt. A DotcommerceDayt először rendezik meg Magyarországon, amihez a webshopok ingyen csatlakozhattak. A részvétel feltétele mindössze annyi, hogy ezen a napon valami olyan egyedi akciót, kedvezményt nyújtsanak a vásárlóknak, amelyet más napon nem.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes