Ma tartják a vasutas véradónapot

A Magyar Államvasutak Zrt., a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen szervezi meg a „IV. Országos Vasutas Véradónap”-ot a karácsonyi ünnepek nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátásának biztosítása érdekében.

Az immár több éves hagyománnyá vált, a vasutasok, az utasok és a civil lakosság összefogását, szolidaritását jelképező Vasutas Véradónapon bárki adhat vért, aki önzetlen segítséget szeretne nyújtani ismeretlen embertársainak.

December 10-én, pénteken, napközben (9-16 óra között) az ország 20 vasútállomásán rendezik meg az ország egyik legnagyobb véradási akcióját. A nemes adományozókat a következő városok vasútállomásain fogadják a vérellátó szakemberei: Békéscsaba, Budapest-Nyugati pályaudvar, Debrecen, Dombóvár, Füzesabony, Győr, Hatvan, Kaposvár, Kiskunhalas, Miskolc-Tiszai pályaudvar, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szentes, Szolnok, Szombathely, Tapolca, Záhony, Zalaegerszeg.
Az érdeklődők a Nyugati pályaudvar Királyvárójánál LCD monitoron követhetik nyomon az országos és a helyi adatokat, a megmenthető életek számát.

Országosan, illetve helyileg ismert személyek adták nevüket a véradónaphoz, így például Kozmann György világ- és európabajnok kenus a Nyugati pályaudvaron, Drávucz Rita világbajnok vízilabdázó Szegeden, Kállai Zoltán ökölvívó Miskolcon vesz részt a véradáson. A MÁV csoport, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat – a szokásos juttatás mellett – vasúti utazási kupont és jelképes ajándékot is ad azoknak, akik karácsony előtt legdrágább adományukkal, a vérükkel segítenek.
Az önkéntesek az állomási plakátokról, a jegypénztárakban megtalálható szórólapokból, a www.mav.hu weboldalról és a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es kékszámán tájékozódhatnak a Vasutas Véradónapról.

forrás: logportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes